Головна » 2015 » Березень » 4 » Кількість російських військових на сході України у Пентагоні оцінюють у 12 тисяч

Кількість російських військових на сході України у Пентагоні оцінюють у 12 тисяч

За оцінками американських військових, Російська Федерація підтримує сепаратистів на сході України приблизно 12 тисячами своїх військовослужбовців.

Про це 3 березня заявив у Берліні командувач сухопутних військ США в Європі генерал Бен Ходжес, повідомляє LB.ua з посиланням на DailyMail.

Йдеться про російських військових інструкторів, техніків для обслуговування сучасних систем озброєння і безпосередньо бойові частини. За словами генерала, до названих цифр слід додати майже 29-тисячне угруповання, дислоковане в Криму.

Ходжес стверджує, що є й інші докази втручання Росії в конфлікт в Україні. Приміром, неодноразові випадки електронними методами впливати на роботу безпілотників, що належать Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"Це неможливо зробити за допомогою обладнання, яке майструють у підвалі", - наголосив Ходжес.

Те саме, на його думку, можна сказати про велику кількість важкого озброєння - артилерійських і ракетних систем, що їх використовують сепаратисти. Їх неможливо побудувати "в домашніх умовах" на Донбасі.

Нагадаємо, в Києві наприкінці лютого відбулася виставка захопленої на Донбасі російської військової техніки "Присутність". В експозиції представлено докази агресії російських військ на Донбасі: російський танк, система залпового вогню "Град", бойові машини піхоти, безпілотники, стрілецька зброя, документи, одяг, залишки боєприпасів.

Також командувач угруповання військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, виступаючи в Берліні, заявив, що зброя для України посилить дипломатичний тиск на Путіна під час переговорів про мирне врегулювання конфлікту на сході України.

Україна має отримати зброю від НАТО, каже американський генерал

Летальну зброю для України мають надати не лише Сполучені Штати, про це повинні подумати всі члени НАТО.

Таку думку висловив керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США Мартін Демпсі у вівторок, 3 березня, під час слухань у Комітеті Сенату США з питань збройних сил, передає "Укрінформ".

"Я думаю, абсолютно, ми маємо розглянути летальну допомогу (для України), і це повинно бути в рамках союзників по НАТО, оскільки кінцева мета Путіна – зруйнувати НАТО", - заявив американський генерал.

Таким чином Демпсі публічно підтвердив позицію свого керівника – новопризначеного голови Пентагону Ештона Картера, який недавно під час слухань у тому ж таки сенатському комітеті перед своїм призначенням також висловився за озброєння України.

У силових структурах США все частіше чути підтримку ідеї надання летальних видів озброєння оборонного характеру для українців.

Минулого тижня директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер підтримав цю ідею. Він хоч і зауважив, що поставки США летальної зброї в Україну викличуть негативну реакцію Путіна і можуть призвести до посилення проросійських позицій на Донбасі, проте, додав він "це не означає, що ми виступаємо проти надання Україні додаткового озброєння".

Втім, рішення з цього питання має ухвалити глава Білого дому Барак Обама.

У самій адміністрації президента, а також у Держдепартаменті США досі дають розмиті формулювання щодо цього, зазначаючи, що "всі опції залишаються на столі".


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1961

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]