Головна » 2019 » Вересень » 7 » Майже 300 метрів на Місяці подолав китайський робот

Майже 300 метрів на Місяці подолав китайський робот

Китайський місяцехід Юту-2 проїхав 284,66 метрів зворотним боком Місяця, виконуючи наукові досліди на незайманій території.

Про це із посиланням на дані Національної космічної адміністрації Китаю пише Xinhua.

Зазначається, що у п’ятницю посадковий модуль та місяцехід перейшли у режим сну, оскільки на супутнику Землі настала місячна ніч, що триватиме 14 земних діб.  “Протягом дев’ятого місячного дня перебування на Місяці, наукові інструменти модуля та місяцеходу працювали добре, тож нова порція наукових даних обсягом 2,9 Гб була надіслана на базу для аналізу”, - йдеться у матеріалі.

Xinhua зауважує, що завдання китайської місячної місії є проведення низькочастотних астономічних досліджень, вивчення поверхні, виявлення мінерального складу та структури місячної поверхні, а також вимірювання нейтронної радіації та нейтральних атомів.

Нагадаємо: китайський місячний модуль був надісланий 8 грудня 2018 року. 3 січня 2019-ого він першим у світі здійснив м’яку посадку на зворотний бік Місяця. З огляду на те, що період обертання Місяця навколо Землі дорівнює періоду його обертання навколо своєї осі, до нашої планети супутник обернений завжди однією стороною.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-09-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1437

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]