Головна » 2021 » Травень » 28 » Коли варто робити обстеження грудей?

Коли варто робити обстеження грудей?

обстеження груди

УЗД молочних залоз – це обстеження, яке проводиться для діагностики та профілактики раку молочної залози. Воно часто доповнює мамографію чи магнітно-резонансну томографію. Хоча така процедура зазвичай асоціюється з оглядом жінки, її також проводять у чоловіків. Можна недорого зробити УЗД молочних залоз у Львові у клініці Уросвіт.

Як відбувається УЗД грудей?

УЗД молочних залоз – це візуалізаційний тест, який використовує ультразвукові хвилі, нешкідливі для людського організму. Вони високоефективні у виявленні змін у залозистій тканині. Саме тому УЗД молочної залози особливо рекомендується молодим жінкам. У Львові можна звернутися до Уросвіт УЗД грудей проведуть досвідчені спеціалісти й роз’яснять результати обстеження. Ви зможете поставити питання й проконсультуватися щодо стану здоров’я.

Жінки у віці 40-50 років зазвичай роблять мамографію. Там використовуються рентгенівські промені, вони краще проходять через жирову тканину, якої з віком більшає в грудях. Під час ультразвукового дослідження оцінюється структура молочних залоз і також відзначаються лімфатичні вузли.

Які показання до УЗД молочних залоз?

Регулярне обстеження молочних залоз – це важлива складова профілактичного медичного обслуговування, особливо у жінок. Адже рак молочної залози є одним із найпоширеніших злоякісних новоутворень серед жінок. Виявити зміни на ранніх стадіях допоможе самопальпація грудей, її варто проводити раз на місяць. Також рекомендуються регулярні візуалізаційні дослідження – мамографія та УЗД грудей.

УЗД – неінвазивне, тому його варто починати рано (десь у віці 18-20 років) як частину профілактики. Спочатку достатньо робити обстеження раз на два роки. Після 35 років рекомендується щорічне УЗД, а вже з 40 років мамографія може бути більш ефективною з точки зору діагностики. Також варто записатися на це обстеження, якщо з’являються такі симптоми, як тривожна хворобливість молочних залоз, виділення із соска, ущільнення – грудочки, що пальпуються.

Чи потрібно робити УЗД грудей чоловікам?

Неопластичні зміни в молочних залозах вражають не тільки жінок. Вони спостерігаються і у чоловіків, хоч і рідко. Це не означає, що тривожні симптоми чи показання для відвідування профілактичних оглядів можна ігнорувати. Якщо ви відчуваєте ущільнення під соском, зверніться до лікаря. Про розвиток пухлини можуть свідчити також зміни, що прощупуються під шкірою в інших ділянках молочної залози, а також виразка соска, зміна його структури чи соковиті виділення. УЗД чоловічої молочної залози також слід проводити, якщо вони належать до групи ризику. Особливо це стосується раку молочної залози у найближчих родинах як жінок, так і чоловіків.

Кому варто робити УЗД грудей?

Отже, робити ультразвукове дослідження варто:

  • - профілактично жінкам із 20 років;

  • - жінкам, які помітили тривожні зміни залоз під час обстеження грудей;

  • - чоловікам із підвищеним ризиком розвитку раку молочної залози;

  • - чоловікам, які відчувають ущільнення в молочних залозах або зміни сосків;

  • - людям із сімейною історією раку молочної залози і, отже, ймовірним генетичним ризиком;

  • - людям, які проводили генетичні тести й виявили мутацію генів, що збільшують ймовірність розвитку раку молочної залози (наприклад, гени BRCA1 і BRCA2).

Варто регулярно проводити профілактичні огляди, щоб якомога раніше виявити можливі зміни. Будьте здоровими!


За матеріалами: Новини сьогодні
28-05-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1669

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]