Головна » 2021 » Листопад » 16 » Міцнішим натурального алмазу виявився штучний діамант

Міцнішим натурального алмазу виявився штучний діамант

штучний діамант

Виготовлені в лабораторії шестикутні діаманти виявилися міцнішими натуральних алмазів.

У самого міцного природного матеріалу з’явився конкурент. Вперше дослідники отримали переконливі докази того, що гексагональні (шестикутні) діаманти, створені руками людини, жорсткіше звичайних кубічних алмазів, що зустрічаються в природі й часто використовуються в ювелірних виробах.

Вчені з Університету штату Вашингтон (WSU) створили шестикутні алмази, достатньо великі, щоб виміряти їх жорсткість за допомогою звукових хвиль.

“Алмаз — унікальний матеріал, — підкреслює Йогендра Гупта, директор Інституту фізики WSU — він не тільки найміцніший, але і відрізняється прекрасними оптичними властивостями, а також високою теплопровідністю. Нам вдалося створити гексагональну форму алмазу, отриману в результаті експериментів по ударному стисненню. Вона значно жорсткіше і міцніше, ніж звичайні дорогоцінні алмази й діаманти».

Вчені давно хотіли створити матеріал, більш міцний, ніж природні алмази, який можна використовувати в різних галузях промисловості. Дослідження WSU вперше довело міцність гексагональної форми ідеальних алмазів.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1618

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]