Головна » 2016 » Травень » 11 » Митникам легкі гроші вилазять боком

Митникам легкі гроші вилазять боком

Про це інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами МП «Солотвино» Закарпатської митниці ДФС України при здійсненні митного оформлення 8 легкових автомобілів, за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.364 КК України.

Встановлено, що в період з 10 по 14 лютого службові особи МП «Солотвино» Закарпатської митниці ДФС, зловживаючи своїм службовим становищем на користь третіх осіб, оформили 8 автомобілів, що перетинали державний кордон України в напрямку «в`їзд» по «зеленому коридору» без вантажів. Проте, службовим розслідуванням встановлено, що вказані автомобілі, оформлені митниками, як порожні, насправді перевозили в Україну з Румунії шоколадки.

Вказану інформацію підтвердила і Румунська сторона, яка у офіційній відповіді на запит вказала, що працівниками митних органів Румунії дійсно вказані шість автомобілів були випущені на територію України з товарами «вироби із вмістом шоколаду та какао».

Відтак, з наданих Румунською стороною завірених копій документів, які водії вказаних автомобілів представляли для оформлення працівникам пункту пропуску «Сігет-Мармацієй», встановлено, що сума митних платежів, яка мала поступити до бюджету від оформлення вказаних товарів становить близько півмільйона гривень.

Таким чином, державні інспектори МП «Солотвино», порушили норми Митного кодексу України зловживаючи службовим становищем, внесли неправдиві відомості про факти оформлення вказаних транспортних засобів, що спричинило шкоду державним інтересам.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
11-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1818

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]