Головна » 2016 » Вересень » 2 » На Закарпатті американська компанія хоче видобувати поліметалеву руду

На Закарпатті американська компанія хоче видобувати поліметалеву руду

  Держгеонадра провели офіційну зустріч з представниками американської компанії Avelana Gold, яка буде реалізовувати в Україні перший індустріальний проект з підземного видобутку металів. Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології і надр України.

"За умови успішної реалізації проекту, ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 конкурентоспроможних проектів, які мають свої аналоги в Канаді, Австрії, Африці. Це один із тих вкрай важливих якірних проектів, до реалізації якого Служба йшла не один місяць. Одне із наших завдань - це включення його до переліку якірних проектів на законодавчому рівні", - зазначив керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Компанія Avelana Gold займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів у країнах Східної Європи та вже отримала три спеціальних дозволи на видобуток поліметалевої руди на Закарпатті.

Це буде перший індустріальний проект такого високого рівня з підземного видобутку металів.

Особливість проекту полягає в тому, що компанія не потребує фінансових гарантій від України. Avelana Gold готова інвестувати приватний капітал, але потребує стабільних законодавчих гарантій.

Раніше нідерландська компанія "Юзгаз" (Yuzgas B.V.) виграла конкурс на реалізацію проекту з видобутку сланцевого газу на Юзівській площі на сході України, де раніше планувала займатися видобутком нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1809

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]