Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Над розмінуванням території у зоні АТО працюють близько 36 бригад саперів

Над розмінуванням території у зоні АТО працюють близько 36 бригад саперів

У зоні АТО над розмінуванням території працюють близько 36 бригад саперів. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прес-офіцер штабу АТО Анатолій Стельмах.

На Донбасі з початку року на розтяжках підірвалося 176 людей

"Зараз гостро стоїть питання щодо розмінування місцевості. Щодня в найгарячіші точки виїжджають наші сапери, проводять роботи з розмінування. Зараз працюють близько 36 бригад саперів", - сказав він.

Стельмах зазначив, що від початку АТО знищено близько 20 тис. вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, за словами голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Георгія Туки, до Луганщини цього тижня прибуде 150 фахівців з розмінування.

На Донбасі з початку року на розтяжках підірвалися 176 людей

З початку 2015 року на замінованих територіях у Луганській і Донецькій областях підірвалися на мінах 176 осіб. Про це в ефірі "Громадське.ТВ" повідомила керівник центру зв'язків з громадськістю Головного управлінння міліції Луганської області Тетяна Погукай.

"З початку 2015 року і до сьогодні на замінованих територіях у Луганській області постраждали 76 осіб. Серед постраждалих 47 осіб – військові, а ще 29 – цивільне населення", – заявила пані Погукай.

Крім того, в Донецькій області з початку року станом на 16 вересня на мінах підірвалося майже сто мирних мешканців. З них загинули 22 людини (це 4 дитини, 7 жінок та 11 чоловіків), поранено 62 людини (5 дітей, 24 жінки та 33 чоловіки).

Варто зазначити, найбільше випадків підривів на розтяжках сталося у Мар’їнському (13), Авдіївському (8) та Волноваському (8) районах.

Як повідомлялось, у Донецькій області мирні жителі підриваються на розтяжках, які встановлені не тільки диверсійно-розвідувальними групами бойовиків, а й бійцями Збройних сил України.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1959

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]