Головна » 2013 » Серпень » 5 » "Народна армія" Таїланду почала свою антиурядову акцію з демонстрації

"Народна армія" Таїланду почала свою антиурядову акцію з демонстрації

З чотирьохтисячної демонстрації, що пройшла в неділю, продовжилася в понеділок у Бангкоку масова багатоденна антиурядова акція опозиції Таїланду, що проходить під гаслом боротьби з "тиранією" нинішнього кабінету. Про це повідомляє РІА "Новости".

Метою акції керівники організації "Народна Армія", що її проводить, назвали повалення мирним шляхом "режиму Чинавата", який, на думку опозиції, встановлений в 2011 році в країні урядом прем'єр-міністра Йінглак Чинават, молодшої сестри колишнього таїландського лідера Таксина Чинавата, уряд якого було повалено військовим переворотом у 2006 році. "Ми запрошуємо взяти участь у наших заходах всіх, хто в нашому королівстві проти тиранії, проти політики таксинізму нинішнього уряду, який розвалює країну", - заявив на демонстрації в столичному парку Лумпіні один з керівників "Народної Армії", адмірал у відставці Чай Суваннапхап.

Демонстрації і мітинги опозиції заплановані на період з 4 по 7 серпня у зв'язку з початком обговорення в парламенті Таїланду законопроекту про амністію для осіб, переслідуваних за участь у масових політичних акціях у 2006 - 2011 роках. Опозиція вважає, що при парламентській більшості, контрольованій правлячою партією, призначений для голосування на 7 серпня закон буде "в будь-якому випадку несправедливим".

У зв'язку з тим, що на час протесту опозиції уряд запровадив у центральних районах Бангкока особливий режим безпеки, а в низці провінцій були помічені пересування важкої військової техніки, по таїландській столиці пішли чутки про підготовку нового військового перевороту.

Експерти вважають переворот малоймовірним, адже уряд Йінглак Чинават встиг налагодити хороші відносини з військовими, а також тому, що запропонований правлячою партією проект закону про амністію передбачає одночасно з протаксинівськими і антитаксинівськими демонстрантами надати амністію і учасникам перевороту 2006 року, і військовослужбовцям - учасникам придушення демонстрацій в Бангкоку в квітні-травні 2010 року, під час яких загинули 92 людини і були поранені понад 2000 людей.



За матеріалами: Новини сьогодні
05-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11314

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]