Головна » 2022 » Травень » 25 » Навіть при вимкненому iPhone нове шкідливе ПЗ може стежити за вами

Навіть при вимкненому iPhone нове шкідливе ПЗ може стежити за вами

Науковці з Технічного університету Дармштадта розробили програму, що атакує iOS, навіть якщо пристрій відключити. Проте як з цим боротися, детальні поради дає інформаційний ресурс ladypapers.com.

Будь-якому ПЗ, зокрема, шкідливому, потрібна енергія до роботи. Однак сучасні пристрої майже ніколи не бувають у повністю вимкненому стані – існує кілька технологій, які працюють у фоновому режимі навіть після відключення смартфона, повідомляє ladypapers.com. У тому числі Bluetooth, Ultra-Wideband, NFC.

Багато сервісів використовують ці технології, в iPhone це, наприклад, Car Key та Express Car, які допомагають зберегти конфіденційну інформацію про власника пристрою. Ці дані зберігаються в Secure Element, підключеному до чіпів, і змінити апаратну підтримку користувач не зможе.

Ще одна тривожна новина в тому, що виявити дію експлойту буде складно, його можна помітити хіба що за рівнем енергоспоживання, що трохи зросте.

Розробники ПЗ вже поділилися з Apple своїми спостереженнями. Вони сподіваються, що компанія зверне увагу на вразливість своїх сервісів та виправить їх.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-05-2022
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11261

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]