Головна » 2014 » Березень » 20 » Нелегальні мігранти штурмують Європу. ВІДЕО

Нелегальні мігранти штурмують Європу. ВІДЕО

Італійська берегова охорона врятувала близько шести сотень біженців. Багато з них перебувають у критичному стані. За останні кілька діб берегова охорона Італії перехопила більше двох тисяч нелегальних мігрантів з африканських країн. Крім того, африканці штурмують і іспанські території.

Весною наплив нелегальних мігрантів до Європи зростає. У вівторок біженці штурмували територію іспанського анклаву Мелілья в Марокко. П'ять сотень мігрантів перелізли через високий паркан і прорвалися до Центру тимчасового перебування біженців. Нині там знаходиться близько півтори тисячі людей, у той час як він розрахований лише на п'ять сотень місць. Переважно це мігранти із Сомалі, Гвінеї, Малі та Еритреї. Знову неспокійно і на італійському острові Лампедуза. Напередодні італійські військові моряки врятували майже шістсот біженців. Вони прямували до Італії на двох судах, але зазнали катастрофи. Прорватися до Європи нелегальні мігранти намагаються і через Грецію та Туреччину. Минулого року країни ЄС започаткували спеціальну гуманітарну місію для запобігання гибелі біженців у Середземному морі.

Грецькі державні службовці проводять страйк на знак протесту із масовими звільненнями і ліквідацією державного економічного сектору. Торік роботу втратили понад 11 тисяч співробітників держустанов, цього року на звільнення чекає ще близько 15 тисяч людей. У результаті страйку в країні закриті органи місцевого самоврядування, суди, податкові інспекції, школи та аптеки. Державні лікарні приймають хворих тільки у термінових випадках. Страйк держслужбовців – відповідь на домовленості уряду Греції із трійкою міжнародних кредиторів. Афіни отримають 10 мільярдів євро фінансової допомоги в обмін на жорсткі скорочення та реформи. Тим часом прем'єр країни Антоніс Самарас заявив, що завдяки антикризовій програмі в грецькій економіці відчувається помітне пожвавлення. Дія програми міжнародної допомоги Греції добігає кінця цього літа.

У четвер верхня палата парламенту Японії має схвалити рекордний бюджет для країни. 937 мільярдів доларів спрямовані на суттєві економічні реформи. Минулого тижня за історичний бюджет проголосувала нижня палата парламенту. Фінансовий рік у Японії розпочинається у квітні. Вже з першого числа наступного місяця споживачі готуються до введення податку з продажів – вперше за останні 15 років. Це найбільш ризикований крок для японського уряду. Підвищення податків – чи не єдина можливість скоротити державний борг Японії. Нині він найбільший серед усіх розвинених країн.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11200

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]