Головна » 2016 » Листопад » 16 » Нерозмитнені автівки можуть звільнити від податків - Кабмін обіцяє вирішити питання із "пересічниками"

Нерозмитнені автівки можуть звільнити від податків - Кабмін обіцяє вирішити питання із "пересічниками"

На адресу голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля надійшов лист з Міністерства фінансів щодо врегулювання ситуації з блокуванням пунктів пропуску на Закарпатті.

Про це поінформували у прес-службі Москаля та надали повний текст листа.

Як наголошується в документі, за результатами двох засідань в Комітеті з питань податкової та митної політики Верховної Ради, які відбулися 7 і 13 жовтня за участю Москаля і представників так званих "пересічників", найближчим часом очікується реєстрація в парламенті відповідного законопроекту.

Передбачається, що положення Митного кодексу будуть доповнені нормами тимчасового ввезення громадянами-резидентами легкових транспортних засобів з частковим умовним звільненням від оподаткування.

Ймовірно, пише Аutocentre, йдеться про пільги для "власників" нерозмитнених авто іноземної реєстрації, які регулярно здійснюють "пересічку" (в'їзд-виїзд за кордон).

Можливо, на законодавчому рівні жителям прикордонних населених пунктів зроблять виключення з правил та/або "частково умовно" звільнять від оподаткування тих, хто вже експлуатує нерозмитнені авто на іноземних номерах, пише видання.

Зазначимо, що водії-"пересічники" блокували кордон на Закарпатті вже не вперше. Останній раз подібна акція відбулася 12 листопада, коли дороги до пунктів пропуску у напрямку Польщі, Румунії та Словаччини перекрили учасники акцій протесту, які хочуть домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України. Акції проходили на під’їздах до пунктів пропуску "Ужгород" (кордон зі Словаччиною), "Солотвино" (кордон з Румунією) та "Рава-Руська" (кордон з Польщею). За фактом блокування транспортних комунікацій на кордоні зі Словаччиною та Румунією розпочато кримінальне провадження.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1935

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]