Головна » 2023 » Лютий » 23 » Олексій Навальний зробив кілька несподіваних заяв про Україну - Крим таки бутерброд?

Олексій Навальний зробив кілька несподіваних заяв про Україну - Крим таки бутерброд?

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз відбуває покарання в колонії, опублікував "15 пунктів громадянина росії, який бажає блага своїй країні", серед яких, серед іншого, згадується Україна.

За словами російського політика, він бачить Україну в її міжнародно-визнаних 1991 року кордонах. Він підкреслив, що ці кордони були визнані в тому числі і самою росією.

"Ці кордони росія має визнавати і зараз. Тут нема чого обговорювати. Майже всі кордони у світі випадкові і викликають чиєсь незадоволення. Але воювати за їхню зміну в XXI столітті не можна. Інакше світ порине в хаос", — пише Навальний.

Варто зазначити, що така позиція Навального означає здачу росією Криму, окупованого ще 2014 року, що є вкрай невигідним для російського політика. І раніше сам він як міг ухилявся від цього. Можна згадати навіть дуже резонансну його заяву про те, що "Крим не бутерброд, щоб його туди-сюди повертати". Мовляв, "Крим залишиться частиною росії і більше ніколи в найближчому майбутньому не стане частиною України".

Тепер політик нібито вважає, що (це ще один названий навальним принцип) Україні треба дати спокій і можливість розвиватися так, як бажає її народ.

"Припинити агресію, завершити війну та вивести всі російські війська з території України", — каже Навальний.

На його думку, путін розв’язав несправедливу агресивну війну проти України під безглуздими приводами. Реальними ж причинами війни, каже політик, є політичні та економічні проблеми всередині росії, прагнення путіна утримати владу за будь-яку ціну, а також його одержимість своєю історичною спадщиною.

Він наголосив, що зараз росія зазнає військової поразки, а "брехливі та лицемірні заклики кремля до переговорів та припинення вогню — не що інше, як реалістична оцінка перспектив військових дій".

Серед інших пунктів Навальний також згадував Україну:

  • спільно з Україною, США, Євросоюзом та Британією шукати прийнятні шляхи компенсації збитків, завданих Україні;
  • розслідувати воєнні злочини у співпраці з міжнародними інституціями;

Крім цього, у ці пункти увійшли і внутрішньо-російські питання, зокрема: демонтаж режиму путіна та встановлення парламентської республіки.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1259

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]