Головна » 2021 » Червень » 27 » Особливості курорту Східниця

Особливості курорту Східниця

курорт східниця

Особливості курорту Східниця

Згідно з даними істориків, Східниця як поселення була створена в XIV столітті. На всю існуючу на той період державу Східниця стала відома за часів правління великого і непереможного Богдана Хмельницького. У той період місцеві селяни вирішили захопити маєток феодала. Вони привласнили його майно і підпалили дерев'яний Східницький замок. У період правління в цих землях Габсбургів Австро-Угорських, в Східниці з'явилася інфраструктура, а саме лісопилка, млин винокурня і пара корчем.

В кінці XIX століття в селищі почали добувати нафту шляхом буріння 373 нафтових свердловин. На той час така кількість свердловин на українській території вважалося чимось незбагненним. До речі, добувалася нафта до появи спеціальних насосів вручну. Шахтарі спускалися в шахти, де була нафта і носили відрами важкий тягар. Часто чоловіки спивалися через таку важку і низькооплачувану працю.

Так, незважаючи на високу ціну за нафту, плата робітникам була гранично низькою. Через якийсь час нафта закінчилася. Зараз на місці свердловин залишилися тільки крани, що нагадують про колишнє багатство.

Місцевий клімат

Погода в селищі Східниця ідеальна круглий рік. Зима тут рідко буває суворою частіше м'якою і теплою. А ось літній період надзвичайною спекою не загрожує. Літо не спекотне, з частими опадами. У будь-який сезон сюди можна приїжджати відпочивати і збирати урожай грибів, чорниці та ожини разом з дітьми. Відвідавши спеціалізований сайт vsesanatorii.com ви зможете без проблем забронювати номер в готелі "ДіАнна" чи інших, якими багата Східниця у наші дні.

курорт східниця

Таке літо і осінь сприяє зростанню грибів, якими рясніє ця територія. Сподобається відпочинок Східниці не тільки дітям і батькам, а й громадянам, які страждають захворюваннями:

  • серцево-судинними;
  • шлунково-кишкового тракту;
  • анемією.

Пам'ятки Східниці

Національний парк "Сколівські бескиди"

Заповідник знаходиться неподалік від Східниці, а саме в прилеглому селі Урич. До слова кажучи, Урич примітний своїми трьома гірськолижними центрами і природним заповідником "Тустань". Приїхавши сюди взимку, ви насолодитеся екстримом на крутих лижних трасах. А ось влітку тут взагалі приголомшлива атмосфера. Заповідник просто потопає в зелені лісів.

"Нафтуся"

Це чудернацька назва місцевої лікувально-оздоровчої води. На території Східниці розташовані 38 джерел і 17 свердловин для видобутку мінеральної води. Рідко який український, так і зарубіжний, курорт може похвалитися такими "корисними копалинами".

Пролікувавшись місяць-другий в місцевих санаторіях і оздоровчих комплексах, ви забудете про болі в:

  • нирках;
  • шлунку;
  • кишечнику.

Навіть якщо у вас немає докторського направлення на лікування в санаторіях Східниці, не впадайте у відчай. Можна зняти номер в готелі або міні-готелі за допомогою сайту vsesanatorii.com, і приходити пити воду до джерел. Сама дорога до них дуже мальовнича. Більшість джерел знаходяться прямо в лісі. Всі колодязі абсолютно безкоштовні для всіх бажаючих. Так що - приїжджайте й оздоровлюйтеся!


За матеріалами: Новини сьогодні
27-06-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1996

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]