Головна » 2021 » Вересень » 28 » Перевірку закордонних паспортів анонсували в Україні

Перевірку закордонних паспортів анонсували в Україні

закордонний паспорт

У закордонних паспортах українців проведуть масштабну перевірку правильності транслітерації імен з кирилиці на латиницю. Про це повідомила очільниця Нацкомісії зі стандартів державної мови Орися Демська.

Орися Демська нагадала, що міжнародний стандарт і українська мова присутні в міжнародному транслітераційному стандарті, який датований 1995 роком. І очевидно, що ніхто не планує в майбутньому переглядати цю стандартну таблицю.

"Чи будемо ми переглядати? Ні. Ми просто ще раз звіримо, чи відповідають наші транслітераційні практики міжнародним. Якщо відповідають - ми збережемо все як є. Якщо ж відбулися якісь зміни, ми просто уніфікуємо з міжнародними стандартами", - зазначила глава Нацкомісії .

Суть перевірки полягає в тому, щоб перевірити, наскільки гармонізована транслітерація в паспортах українців, оскільки даний стандарт орієнтований на міжнародний вектор України.

"Як вийде на практиці - подивимося, які рішення прийме комісія, які будуть рекомендації Інституту української мови. За законом комісія повинна свої рішення обговорювати з Інститутом української мови, іншими науковими установами, які займаються українською мовою", - резюмувала Орися Демська, анонсуючи масштабну перевірку транслітерації в закордонних паспортах.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-09-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1634

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]