Головна » 2023 » Березень » 2 » Підписали угоди, які допоможуть росії обходити санкції, білорусь і Китай - ISW

Підписали угоди, які допоможуть росії обходити санкції, білорусь і Китай - ISW

Президент білорусі олександр лукашенко та голова КНР Сі Цзіньпін 1 березня підписали пакет із 16 документів. Ці документи можуть допомогти обходити санкції проти рф. Про це пише ISW.

Документи включають стратегію спільного білорусько-китайського промислового розвитку, документ про білорусько-китайське науково-технічне співробітництво на 2023-2024 роки та меморандум про взаєморозуміння щодо спільних проектів з використанням державних кредитів Китаю.

лукашенко заявив, що білорусь зацікавлена у поглибленні співпраці з Китаєм у галузі технологічного розвитку, включаючи створення спільних підприємств, модернізацію білоруських підприємств сучасними китайськими технологіями, торгівлю товарами та послугами. Також самопроголошенний президент заявив, що білоруські виробники зацікавлені у вивченні «компетенцій та технологій китайських компаній у галузі формування компонентної бази, виробництва двигунів, трансмісій, мостів, інших вузлів та агрегатів».

На думку ISW, Лукашенко, також таким чином страхується від російського інтеграційного тиску. Хоча ці заходи в кращому разі відстрочать кампанію росії щодо забезпечення повного економічного контролю над білоруссю. Ряд документів також стосується китайсько-білоруського торговельно-економічного співробітництва.

Нагадаємо, учасники зустрічі міністрів фінансів G20 в Індії не змогли домовитися про включення до підсумкової декларації слова «війна». Проти цього виступили представники Китаю та росії.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1313

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]