Головна » 2023 » Травень » 17 » Пояснення від Повітряних сил - чому неможливо знищити Patriot російською ракетою "Кинджал"

Пояснення від Повітряних сил - чому неможливо знищити Patriot російською ракетою "Кинджал"

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що установку Patriot знищити одним ударом ракети "Кинджал" неможливо. Днем раніше у мережі поширилася інформація про нібито "знищення" ЗРК Patriot російською ракетою в Києві.

"Я хочу сказати: Не переймайтеся за долю Patriot", — заявив Юрій Ігнат.

За його словами, Patriot — це дивізіон, який складається з командного пункту, радара, а також до восьми пускових установок. У командному пункті сидять військові, які займаються відстеженням цілей, отримують інформацію про ситуацію у повітрі у зоні своєї відповідальності тощо.

Також командний пункт здатен працювати у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному й автоматичному. В останньому випадку Patriot може збивати повітряні цілі без втручання людини. Саме його, за словами речника, використали у ніч проти 16 травня.

Стосовно пускових установок — кожна оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами, які розташовані окремо одна від одної, щоб забезпечувати бойову роботу.

"Знищити систему якимось там "Кинджалом" це неможливо. Тому все, що там вони розповідають, я думаю, що хай залишиться в їхньому архіві пропаганди", — додав Ігнат.

Вночі 16 травня російські окупанти випустили по Україні майже два десятки ракет, серед яких “Кинджали” та балістичні ракети, а також декілька БПЛА. Всі ворожі об’єкти були знищені.

ЗМІ, посилаючи на дані від американського посадовця, зазначає, що посилені ракетні обстріли України, які рф здійснює протягом останніх днів, можуть свідчити про намагання кремля відкласти контрнаступ ЗСУ. Водночас, впевнені у США, така тактика росіян можу бути корисною для України.

Українські війська почали використовувати споряджені Великою Британією ракети великої дальності Storm Shadow для ударів по російських цілях.

Велика Британія надішле Україні сотні дронів-камікадзе, виготовлених на замовлення для підтримки Києва на полі бою. Їх радіус дії – удвічі більший, аніж у ракет HIMARS.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1444

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]