Головна » 2023 » Січень » 13 » Покласти край діяльності групи вагнера мають намір США

Покласти край діяльності групи вагнера мають намір США

ПВК вагнера намагається вербувати солдатів по всьому світу, і США не збираються це терпіти, наголосив радник Держдепартаменту Дерек Шолле.

Діяльність російської приватної військової компанії (ПВК) вагнера та її ймовірні спроби вербувати солдатів у Сербії та інших країнах світу викликають серйозне занепокоєння у влади США. Про це в четвер, 12 січня, заявив під час візиту в Белград радник американського Держдепартаменту Дерек Шолле.

"Ми бачимо, що група вагнера намагається вербувати солдатів із Сербії та інших країн, і це те, що ми терпіти не маємо наміру, - сказав Шолле журналістам після зустрічі із сербським президентом Александаром Вучичем. - Я не знаю, чи є побоювання (у Сербії), ми говорили про наші побоювання, і ми сподіваємося на співпрацю з урядом тут, у Белграді, і в інших місцях, де є ця група, щоб покласти край її діяльності", - наводить його слова агентство AP.

Бійці ПВК вагнера беруть активну участь у бойових діях в Україні, формально не підпорядковуючись міноборони рф. Багатьох добровольців для ПВК вербують у російських колоніях, обіцяючи їм помилування через пів року служби. Офіційно найманство в росії заборонено і переслідується за статтею 359 Кримінального кодексу рф.

Шолле також закликав Сербію приєднатися до санкцій Заходу проти росії через її вторгнення в Україну. "росія щодня веде жорстоку, невиправдану війну проти України. Ми повинні згуртуватися, щоб гарантувати, що така поведінка неприйнятна", - заявив він.

Сербія залишається єдиною європейською країною, крім білорусі, яка відмовилася накласти санкції на росію, свого слов'янського союзника. У листопаді Вучич заявляв, що Белград підтримає обмежувальні заходи проти москви лише з "дамокловим мечем над головою".


За матеріалами: Новини сьогодні
13-01-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1375

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]