Головна » 2021 » Листопад » 29 » Повторно обрав прем'єрку парламент Швеції

Повторно обрав прем'єрку парламент Швеції

швеція прем'єрка андерссон

Парламент Швеції переобрав лідерку соціал-демократів Магдалену Андерссон на посаду прем’єр-міністра, послабивши політичні потрясіння, викликані її відставкою минулого тижня.

54-річна Магдалена Андерссон сформує однопартійний уряд після того, як у понеділок депутати затвердили її кандидатуру з перевагою в два голоси.

Ставши першою жінкою-прем’єр-міністром Швеції минулої середи, Андерссон пішла у відставку того ж дня, коли її молодший партнер в уряді покинув кабінет через поразку в голосуванні щодо бюджету.

Шведський парламент тоді проголосував за опозиційний бюджет, співавтором якого виступили антиімміграційні шведські демократи.

Магдалена Андерссон стане першим партійним лідером за 15 років, яка очолить однопартійний уряд винятково у складі соціал-демократів.

У соціал-демократів - 100 місць у 349-місному парламенті Швеції.

Будучи головою однопартійного уряду, Андерссон тепер намагатиметься укладати угоди щодо окремих питань з різними союзниками, включаючи "Зелених", "Лівих" та центристів, які підтримали її як прем’єр-міністра,  а не намагатиметься узгодити широкі стратегії з цими партіями, як це намагався зробити її попередник і колега по партії Стефан Льовен.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1606

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]