Головна » 2022 » Листопад » 30 » Правила набуття громадянства у ФРН спростять

Правила набуття громадянства у ФРН спростять

Влада Німеччини збирається скоротити мінімальний термін отримання громадянства з натуралізації. А ще - скасувати вимогу достатнього рівня володіння мовою для людей віком від 67 років. Про це повідомляє DW.

Відомо, що Міністерство внутрішніх справ ФРН заявило про плани автоматично надавати громадянство дітям, які народилися у країні, якщо хоча б один з їхніх батьків легально живе в Німеччині не менше п'яти років, скоротити з восьми до п'яти років мінімальний термін отримання громадянства за натуралізацією, скасувати чинну сьогодні вимогу про відмову від громадянства іншої країни. Також мають намір зменшити мовні претензії до людей похилого віку. Обов'язковий досі тест на знання історії та політичного устрою Німеччини також скасують для іноземців віком від 67 років.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц схвалив такі зміни, повідомляє Politico. Він зазначив, що натуралізація потребує кращих правил.

"Йдеться про повагу і, звичайно ж, про наше процвітання. Тому що всі ці жінки та чоловіки роблять свій внесок у сильну економіку. Буде добре, якщо вони також оберуть німецьке громадянство", - зазначив канцлер Німеччини.

За його словами, важко не помітити невід'ємну роль, яку відіграли іммігранти у відновленні та зміцненні Німеччини.

"Німеччина стала країною надії для багатьох. Жінки та чоловіки, а іноді й діти, які приїхали до Німеччини, зробили величезний внесок у те, щоб наша економіка стала такою сильною, як вона сьогодні", - підкреслив Шольц.

Спрощення правил набуття громадянства є однією з реформ, яку коаліція обіцяла провести, прийшовши до влади у грудні 2021 року.

Відзначимо, у країнах Європи кількість громадян України, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення росії і які зареєстровані як біженці, досягла понад 4,75 мільйона осіб.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1378

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]