Головна » 2021 » Липень » 16 » Прилад для читання думок винайшли вчені

Прилад для читання думок винайшли вчені

Дослідники розробили унікальний прилад, що дозволяє на основі аналізу мозку читати думки паралізованої людини. Цей пристрій перетворює їх в текст на екрані комп'ютера, який згодом можна і озвучувати.

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско змогли вловити мозкові хвилі паралізованого чоловіка, який не міг говорити, і мислимі ним пропозиції вивести на екран комп'ютера. Подібне відбувається вперше в історії медицини.

прилад читання думка

Для цієї мети був розроблений девайс, який на основі аналізу хвиль декодує мову паралізованого пацієнта і відображає її перед іншими людьми. Для розвитку цієї технології будуть потрібні додаткові роки досліджень, але вже наявні результати - найважливіший крок вперед у справі допомоги при відновленні комунікацій із зовнішнім світом.

Автори дослідження підкреслюють, що багато хто з нас сприймають як належне здатність спілкуватися з оточуючими, але іноді в результаті важких травм або хвороб ми втрачаємо цю навичку і тільки потім розуміємо, наскільки вона важлива. Втратили здатність спілкуватися з близькими пацієнти впадають в глибоку депресію, особливо якщо через параліч вони не можуть якимось іншим чином передавати свої слова, наприклад, писати їх від руки або друкувати за допомогою клавіатури.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-07-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1465

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]