Головна » 2023 » Березень » 21 » Режим перемир'я з наркокартелем влада Колумбії призупинила

Режим перемир'я з наркокартелем влада Колумбії призупинила

 

Президент Колумбії Густаво Петро призупинив дію режиму припинення вогню з найбільшим наркокартелем країни. Про це повідомляє BBC.

Президент звинуватив наркокартель «Клан Затоки», у «поширенні страху та терору» та наказав силовим органам відновити військові дії проти цієї злочинної організації.

Режим перемир'я з наркокартелем почав діяти у грудні, ставши частиною президентського плану «загального миру» в Колумбії

Зазначається, що це припинення перемир’я стало найбільшим відходом від спроб президента Петро припинити збройне протистояння в країні.

Його політика радикальним чином відрізнялася від підходу попереднього президента країни Івана Дуке, який намагався досягти миру, проводячи військові операції проти колумбійських незаконних збройних формувань.

Президент Петро натомість прагне досягти припинення збройного протистояння з десятками злочинних організацій шляхом мирних перемовин.

31 грудня 2022 року уряд Колумбії оголосив про початок режиму двостороннього припинення вогню з картелем «Клан Затоки», а також з бійцями «Національної Визвольної Армії», «Революційних Збройних Сил Колумбії» та іншими формуваннями.

Раніше ЗМІ писали, що колумбійські землі, засіяні рослиною, з якої виготовляють кокаїн, минулого року досягли найвищого рівня за два десятиліття.

Унаслідок падіння військового гелікоптера на заході Колумбії загинуло четверо людей.

Країни Латинської Америки не дуже хочуть допомагати України здолати російського агресора. Стало відомо, що ряд президентів Латинської Америки відхилили прохання Вашингтону передати озброєння, системи чи обладнання російського/радяського походження в обмін на заміну сучасними матеріалами американського походження.

Раніше Колумбія та США обговорили передачу Україні колумбійського озброєння радянського виробництва, проте Богота відмовилася від цієї пропозиції.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1286

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]