Головна » 2017 » Грудень » 20 » Річка на Закарпатті змінила русло - тече городами людей

Річка на Закарпатті змінила русло - тече городами людей

Тепер річка Теребля тече по новому руслу – по городах людей.

Частина Тереблі тече городами

Цієї зими паводок наробив лиха у Закарпатській області: в окремих річках рівень води перевищив історичний максимум 2001 року, а одна ріка навіть змінила напрям течії.

Так, у Тячівському районі Закарпаття унаслідок паводка підтоплено 138 дворогосподарств, зруйновано дерев’яний автомобільний міст у с. Красна, але найбільше шкоди – у Вонігові, зазначив начальник Тячівського районного відділу УДСНС України в Закарпатській області Михайло Горбан.

У цьому населеному пункті, за його словами, річка Теребля під час повені минулого року зруйнувала близько 150 метрів дамби, яка захищала цей населений пункт.

А після того, як рівні води у річці знизилися, все вщухло, про дамбу забули, додав Горбан. А зараз вода просто увірвалася у розрив, розмила ще близько 200 метрів і просто зробила собі нове русло.

"І тепер, якщо їхати на Тячево, у Вонігові можна побачити, як річка тече по новому руслу – по городах людей. Загалом підтоплено 110 дворогосподарств. І біда в тому, що зараз поки ніхто й нічого не може зробити.

Засідала районна комісія ТЕБ та НС і дійшли думки, що поки вода не спаде, нічого так і не вдасться вчинити.

Щойно рівень води знизиться – тоді водники із застосуванням спецтехніки "відбиватимуть" річку брустером", - розповів начальник Тячівського районного відділу УДСНС України в Закарпатській області.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1957

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]