Головна » 2019 » Лютий » 13 » Рішення ЄС щодо "Північного потоку-2" Ребекка Гармс назвала важливим кроком

Рішення ЄС щодо "Північного потоку-2" Ребекка Гармс назвала важливим кроком

Ребекка Гармс назвала рішення ЄС щодо "Північного потоку-2" важливим кроком

Депутатка Європейського парламенту Ребекка Гармс вважає рішення трьох головних інституцій ЄС щодо регуляції "Північного потоку-2" важливим кроком на шляху до загальноєвропейської енергетичної політики щодо газу.

Про це йдеться у заяві євродепутатки, яку отримала "Європейська правда".

"У майбутньому "Газпром" також повинен буде дотримуватися європейських правил, оскільки газова директива ЄС також буде застосовуватися до трубопроводів, що ведуть з третіх країн до Європейського Союзу", - заявила Ребекка Гармс.

За її словами, видобуток природного газу і експлуатація трубопроводів не повинні зосереджуватися в одних руках, а відповідний розподіл цих двох напрямків діяльності має обмежити владу газових гігантів і підвищити енергетичну безпеку в ЄС.

"Уряд Німеччини має нарешті погодитися з цим і більше не повинен намагатися, щоб "Північний потік-2" не підпорядковувався європейським правилам. Німецький уряд побив багато горшків, щоб проштовхнути цей проект проти волі та безпекових інтересів багатьох країн-членів ЄС", - підкреслила Гармс.

Нагадаємо, у п‘ятницю 8 лютого країни-члени Євросоюзу на рівні послів затвердили позицію Ради Є щодо регулювання роботи газопроводу "Північний потік-2". У вівторок 12 лютого компромісне рішення підтримали Єврокомісія та Європарламент.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-02-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1527

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]