Головна » 2023 » Січень » 26 » Рішення ЄСПЛ з приводу злочинів рф на Донбасі прокоментував президент України Зеленський

Рішення ЄСПЛ з приводу злочинів рф на Донбасі прокоментував президент України Зеленський

Суд оголосив своє рішення про прийнятність справи щодо захоплення росією територій сходу України у 2014 році та щодо масштабного порушення окупантами прав людини.

Завдяки рішенню Європейського суду з прав людини наближено день, коли росія буде притягнута до відповідальності за агресію.

"Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення про прийнятність справи щодо захоплення росією територій сходу України у 2014 році та щодо масштабного порушення окупантами прав людини", - зазначив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Зеленський сказав, що це поки проміжне юридичне рішення, але завдяки цьому "ми стали ближчими до того дня, коли росія буде притягнута до відповідальності за агресію".

Рішення ЄСПЛ щодо росії

Сьогодні, 25 січня, Європейський суд з прав людини сьогодні оголосив рішення щодо прийнятності міждержавної справи "Україна та Нідерланди проти росії" про порушення росією прав людини на окупованих нею з 2014 року територіях Донбасу.

Як зазначив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, це перша справа щодо окупації сходу України у 2014 році та ще одне судове рішення у притягненні рф до міжнародної правової відповідальності. Справа стосується адміністративної практики порушень росією прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з 2014 року, а також збиття МН17.

30 листопада 2020 року стало відомо, що Європейський суд з прав людини об'єднав три справи проти росії стосовно окупованих територій Донбасу.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-01-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1265

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]