Головна » 2022 » Червень » 8 » Розслідувати викрадення українського зерна росією закликала Британія

Розслідувати викрадення українського зерна росією закликала Британія

зерно

У Лондоні закликають розпочати розслідування щодо розкрадання зерна на окупованих територіях України. Зокрема, йдеться про такі випадки у Херсонській області. Про це повідомляє The Guardian.

"Звинувачення в тому, що росія краде зерно з різних регіонів України, є дуже серйозними і повинні бути негайно розслідувані", - заявила британська міністерка сільського господарства Вікторія Прентіс.

Прентіс, виступаючи на конференції Міжнародної зернової ради в Лондоні, сказала, що чула звинувачення про крадіжки зерна росією з перших вуст від джерел у Херсонській області на півдні України.

"Минулого тижня Україна заявила, що росія доставляє в Туреччину вкрадене зерно з Криму, який росія анексувала в 2014 році", - заявила Прентіс.

Вона також звинуватила росію в відправленні в Сирію 100 000 тонн вкраденої української пшениці та у відправці награбованого металу кораблем з Маріуполя до ростова-на-дону.

Як повідомлялося, росія відправляє зерно, яке незаконно вивезла з України, з території Криму до країн Ближнього Сходу, російське судно потрапило на супутниковий знімок.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11184

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]