Головна » 2016 » Лютий » 18 » "Самопоміч" радиться, чи "добивати" коаліцію. ВІДЕО

"Самопоміч" радиться, чи "добивати" коаліцію. ВІДЕО

Об'єднання "Самопоміч" планує оголосити своє рішення про подальше перебування фракції в коаліції в четвер, 18 лютого, після засідання партії. Про це після переговорів з президентом заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає РБК-Україна.

Зараз фракція перебуває на фінальній стадії ухвалення рішення щодо реакції на неголосування коаліції за відставку уряду Арсенія Яценюка.

"Фракція "Самопоміч" і партія "Самопоміч" зараз на фінальній стадії прийняття рішення щодо нашої реакції на це. Але це буде жорстка і державна реакція", - заявив Березюк.

Він пообіцяв, що рішення партії буде оголошено в четвер, 18 лютого.

Крім того, Олег Березюк обговорив з президентом ситуацію в фракції і коаліції загалом. Про це він повідомив у середу ввечері, передає "Українська Правда".

"Я думаю, що президент хотів почути позицію нашої фракції", - сказав Березюк.

На уточнення, чи Порошенко її почув, Березюк сказав: "Ні".

"Ми говорили з президентом, що в країні стався урядовий переворот. Уряд принизив парламент. Ми не можемо просто так залишити це, і тому фракція протягом 12 годин засідає, щоб спланувати свої дії", - зазначив Березюк.

Вранці у четвер "Самопоміч" заявила, що не з'явиться на ранкове засідання Верховної Ради, але може повернутися до сесійної зали у другій половині дня. Про це йдеться у заяві, яку поширили на офіційній сторінці Facebook.

"Відбудеться провід партії, який ухвалить остаточне спільне рішення партії та фракції "Самопомочі". Фракція "Самопоміч" не бачить можливості брати участь у засіданнях парламенту до моменту ухвалення рішення проводом партії", - сказано в повідомленні.

Водночас у фракції наголосили, що готові брати участь у засіданні парламенту з 16.00 і просять врахувати таку позицію під час внесення важливих питань на розгляд парламенту.

Усвідомлюючи важливість питань порядку денного на 18.02.2016, фракція "Самопомочі" попередила голову Верховної Ради та президента про готовність підтримати законопроекти з "безвізового" пакету, відставку генпрокурора, а також постанову про відставку прем’єр-міністра.

Нагадаємо, що "Самопоміч", також як "Батьківщина" і Радикальна партія, виступає категорично проти "точкового" оновлення персонального складу Кабміну, вимагаючи його повної відставки.

При цьому "Самопоміч" досі не вийшла зі складу владної парламентської коаліції "Європейська Україна", про що вже заявила "Батьківщина", а кількома місяцями раніше - такий крок вчинили "радикали" Олега Ляшка.

Луценко: БПП не відкликатиме підписів з-під коаліційної угоди

БПП не відкликатиме підписів з-під коаліційної угоди, незважаючи на те, що коаліція фактично розвалена. Про це заявив керівник фракції Юрій Луценко журналістам у середу ввечері.

"Ми не будемо відкликати голоси під коаліційною угодою, бо ця угода є те, в що ми віримо і задля чого прийшли, але ми впевнені, що уряд Яценюка в цьому форматі не може її виконати", - сказав він.

Луценко додав, що деякі народні депутати від фракції "Блоку Петра Порошенко" не голосували за відставку Кабінету міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком нібито через побоювання, що повториться сценарій 2005 року, передає прес-служба БПП.

"Ми збиралися сьогодні для "розбору польотів". Ще на засіданні фракції у понеділок десять депутатів не проголосували за відставку уряду з різних міркувань. Ми відверто знали, що така кількість не проголосує. Не голосували, зокрема, Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. То це їх хтось хоче звинуватити в тому, що вони комусь продалися? Чи вони робили "заготовлений" сценарій? Або Анатолій Матвієнко чи Олександр Третьяков? Їхня позиція: "над нами висить "дамоклів меч", травма 2005 року, і ми не можемо повторити сценарій хаосу, не знаючи кандидатури наступного прем’єра", – пояснив він.

Окремо Луценко зауважив, що президент, якого звинувачують у "договорняках", перед звітом уряду виступив із відповідною заявою, де закликав уряд до відставки.

Разом із тим, голова фракції БПП зауважив, що частина депутатів поставили підписи "за" відставку уряду, але не голосували. Такі, за його словами, пояснили, що після спілкування з колегами з "Народного фронту" змінили свою позицію. 


За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1912

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]