Головна » 2022 » Грудень » 23 » Серед офіцерів німецької розвідки у Німеччині заарештували російського шпигуна

Серед офіцерів німецької розвідки у Німеччині заарештували російського шпигуна

Заарештовано співробітника Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND), підозрюваного у шпигунстві на користь росії.

Звинувачення серйозні: федеральний прокурор заарештував офіцера Bundesnachrichtendienst за передачу інформації російській спецслужбі.

Кілька деталей зі статті:

Федеральна кримінальна поліція заарештувала співробітника Федеральної розвідувальної служби в середу".

Підозра: державна зрада.

Розслідуванням керує генпрокурор. У прес-релізі йдеться, що обвинувачений Карстен Л. є співробітником Федеральної розвідувальної служби.

У 2022 році він передав російській спецслужбі інформацію, отриману в ході професійної діяльності, яка є державною таємницею».

"У письмовій заяві директор BND Бруно Каль підкреслив, що в цьому випадку дуже важливі стриманість і розсудливість: "росія відома своєю безпринципністю і готовністю застосовувати насильство, з чим ми повинні рахуватися".

"Зважаючи на поточне розслідування", — йдеться далі в письмовій заяві Каля, - "розвідслужба не хоче публічно коментувати подальші подробиці цієї справи".

Занепокоєння полягає в тому, що якщо проміжні результати розслідування в Карлсруе з’являться, москва зможе здогадатися, яким рівнем інформації володіє федеральний генеральний прокурор у Карлсруе.

Кожна деталь цього процесу, що оприлюднюється, дає противнику перевагу в його намірах завдати шкоди Німеччині, — заявив Каль.

Зауважимо, що вперше керівник західної спецслужби відкрито називає росіян противником.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1448

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]