Головна » 2024 » Травень » 2 » Скандальний закон про іноагентів у другому читанні парламент Грузії схвалив

Скандальний закон про іноагентів у другому читанні парламент Грузії схвалив

Парламент Грузії 1 травня ухвалив у другому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", який за схожість із російським назвали законом про "іноагентів". Про це повідомляє Эхо Кавказа.

За законопроєкт у другому читанні, як і в першому, проголосували 83 депутати, переважно з провладної "Грузинської мрії", проти були 23 парламентарі.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що голосування щодо законопроєкту в третьому, остаточному читанні відбудеться в середині травня. Президентка країни Саломе Зурабішвілі пообіцяла накласти на документ вето, але в партії влади є достатньо голосів, щоб його подолати.

Раніше повідомлялося, що на акції протесту проти закону про "іноагентів" у Тбілісі силовики побили голову найбільшої опозиційної партії Грузії "Єдиного національного руху" Левана Хабеішвілі та лідера політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі.

Після розгону силовиками в Тбілісі мітингу проти закону про іноагентів у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-05-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1560

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]