Головна » 2014 » Жовтень » 28 » Сьогодні відзначають Міжнародний день анімації

Сьогодні відзначають Міжнародний день анімації

Міжнародний день анімації святкують щорічно 28 жовтня. Це свято з’явилося з ініціативи Міжнародної асоціації анімаційного кіно. У 2002 році французьке відділення цієї асоціації запропонувало заснувати свято на честь столітнього ювілею анімаційної технології.

Анімація вперше була представлена глядачеві 28 жовтня 1892 року. Тоді паризький художник Еміль Рейно запропонував людям відвідати свій «оптичний театр». Будучи спритним винахідником, Рейно створив праксиноскоп, за допомогою якого виводив на екран картинки які рухалися. Це й був перший мультфільм, який став головним кроком до розвитку анімаційного кіно.

Міжнародний день анімації пов’язаний з великими відкриттями в цій сфері. Розвиток анімаційного кіно відбувався настільки швидко, що всього за одне століття людство створило величезну кількість прекрасних анімаційних фільмів, багато з яких стали класикою.

На сьогодні прогрес кардинально змінив анімаційні фільми. Цифрові технології зробили анімацію більш яскравою, рухомого та об’ємною. Однак у світі можна знайти багато людей, які вважають справжнім мистецтвом не тривимірну анімацію, а саме стару і трудомістку, в яку творці вкладають всю душу, повідомляє beyond.ua.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-10-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11312

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]