Головна » 2024 » Липень » 7 » Спільну відповідь на військову співпрацю кндр і росії Південна Корея обговорить із НАТО

Спільну відповідь на військову співпрацю кндр і росії Південна Корея обговорить із НАТО

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль на саміті НАТО у Вашингтоні має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між кндр і росією та обговорити шляхи співпраці Сеула з Альянсом у відповідь. Про це з посиланням на офіційних осіб президентської адміністрації пише Yonhap.

Очікується, що Юн 10-11 липня відвідає Вашингтон і візьме участь у саміті НАТО, ставши першим президентом Південної Кореї, який бере участь у зустрічі третій рік поспіль.

У рамках візиту Юн проведе переговори з главами кількох країн-членів НАТО, зустрінеться з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом і візьме участь у саміті країн-членів та індо-тихоокеанських партнерів НАТО, до яких також входять Японія, Австралія та Нова Зеландія.

«На зустрічах президент надішле рішучий сигнал проти поглиблення військової співпраці між росією і Північною Кореєю та обговорить шляхи співпраці з НАТО у відповідь на це», - зазначили у президентській адміністрації.

Як повідомлялося, НАТО на саміті у Вашингтоні наступного тижня обговорить з Південною Кореєю шляхи побудови практичної співпраці щодо України, кіберпростору та нових технологій. Зокрема, планується «флагманський проєкт» щодо медичної освіти для українських військових.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-07-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1166

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]