Головна » 2013 » Вересень » 4 » Спортивні орієнтувальники відкриють новий сезон змаганням «Кубок Дружби-2013»

Спортивні орієнтувальники відкриють новий сезон змаганням «Кубок Дружби-2013»

З 26 по 30 вересня відбудеться один з найважливіших стартів сезону  для орієнтувальників «Кубок Дружби-2013», який пройде в Ужгороді. У матчі дружби, присвяченому 50-річчю спортивного орієнтування в Україні, візьмуть участь як спортсмени з колишніх республік СРСР, так й інших країн.

 «Загалом заплановано участь 1000 спортсменів з 10 країн світу. Уже подали заявки  спортсмени з Бельгії, Латвії, Росії та 17 регіонів України. Наразі у Закарпатті перебуває група картографів, які перевіряють карти за якими проходитимуть змагання. Адже їх якість має бути дуже високою – це важлива умова змагань подібного рівня», - розповів голова Закарпатської обласної федерації спортивного орієнтування Олександр Цепурдей.

Орієнтувальники з’їдуться до Закарпаття 25 вересня. Вже в четвер, 26 вересня, стартує естафета. 27 вересня відбудеться офіційне відкриття змагань на площі білі обласного драмтеатру. Початок о 12.00.

«Змагання відбуватимуть як у центрі, так в старій частині, лісових масивах на околицях міста. Тож у дні змагань деякі частини Ужгорода буде перекрито», - розповів директор Закарпатського центру туризму, член оргкомітету Володимир Чепа.

Закарпатські орієнтувальники, які теж братимуть участь у змаганнях, мають чим похвалитися, і пасти задніх на змаганнях не будуть – впевнені організатори. Призові місця наші спортсмени займали, зокрема, на всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту у Колумбії, дефлімпійських іграх у Болгарії, чемпіонаті світу у Фінляндії.

10% школярів у Закарпатті займаються у туристично-краєзнавчих гуртках та займаються спортивним орієнтуванням. Та поки фінансування цього виду спорту не є значним. Ситуація може змінитися, якщо спортивне орієнтування буде віднесено до 1-ї чи 2-ї категорій пріоритетних видів спорту.

«Якщо спортсмени на змаганнях показуватимуть високі результати, то буде ставитися питання про зміну категорії на вищу, що дозволить збільшувати фінансування. Також за рахунок додаткових коштів заплановано придбати форму для спортсменів» , - резюмував начальник управління молоді та спорту ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11217

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]