Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Тересва гучно відсвяткувала свою 670-ту річницю

Тересва гучно відсвяткувала свою 670-ту річницю

У неділю, 6 жовтня, в чудовий осінній день, в селищі Тересва відбулось масштабне святкування з нагоди 670-ї річниці з дня першої історичної згадки про селище.З цієї нагоди в селищі пройшов ряд урочистостей за участі керівництва району, депутатського корпусу, представників установ та організацій району, а також широкого кола учнівської молоді та громадськості.
Зокрема участь у святкуванні іменин Тересви взяли поважні гості: голова Тячівської районної державної адміністрації Іван Бринзяник, голова районної ради Михайло Данилюк, заступник голови райдержадміністрації Василь Буга, керівник апарату районної державної адміністрації Дмитро Онуфрій, начальник відділу культури райдержадміністрації Василь Гудакта голова селища Тересви Василь Олексій, які й виступили основними організаторами свята та доклали максимум зусиль, щоб воно пройшло на найвищому рівні.
Саме їх запросили очолити колону святкового параду, який відбувся після урочистого відкриття свята. Мешканці та гості селища у вишиваному вбранніз національними прапорами України під запальні звуки народної музики пройшли колоною від будинку селищної ради до епіцентру святкування –центральної площі селища, де святкову ходу зустріли трембітарі.
Цього дня настоятель Свято-Михайлівського храму отець Іоанн провів святковий молебень, благословив селище та його мешканців.Найкращі побажання від представників влади, гостей та жителів селища линули зі святкової сцени протягом дня на адресу тересвянців.
-Тересва дійсно має довге історичне минуле, добре сьогодення і перспективне майбутнє, -відзначив Іван Бринзяник у своєму вітальному виступі.Відтак очільник району привітав всіх присутніх зі святом, побажав добра, миру, щастя,оптимізму, Божої благодатіта віри в завтрашній день.
У цей святковий день керівник Тячівщинивручив грамоти державної адміністрації за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток селища, активну громадську діяльність,вагомий внесок у реалізацію державної політики в сфері освіти та з нагоди святкування Дня селища ТересвиЮлині Габорець, Миколі Івановичу, Михайлові Моканові, Ярославі Варганич, Миколі Варганичу, Ганні Данилюк, Ользі Жолобович, Надії Мацолі, Оксані Мацолі та іншим.
У день народження Тересви привітали наймолодшого жителя селища - Мирончика, який народився 24 вересня в сім’ї Василя та Ганни Онуфрій, а також найстаріших жителів селища, якими виявились Юрій Петровці та Юлина Дикун. Не обійшли увагою і найстаршу пару Тересви – Петра та Ганну Руснак, які в любові, злагоді та мирі проживають 67 років, а також наймолодшу паруселища – Тяско Михайла та Банк Віталію, - які в його день народження збагатила Тересву новою родиною. Відзнаки, квіти та пам’ятні подарунки почесним жителям Тересви вручив голова селища Василь Олексій. Відзнаки та цінні подарунки отримали також власники кращих дворогосподарств, приватні підприємці та меценати селища, серед яких сім’ї Палінкашів, Бердарів, Колодницьких, Павло Вантюх, Михайло Варга, Василь Левко, Василь Глеба, Богдан Онуфрій, Іван Мацола та АнджелаФурт.
В рамках святкувань також відбулась виставка робіт народних умільців Тячівщини, яка захоплювала різноманіттям виробів і не залишала осторонь поціновувачів мистецтва. А от любителі поласувати смачненьким із задоволенням відвідали шкільну ярмарку, поласувати тістечками та іншими солодощами гостинно запрошували учні школи.
Не оминуло святкування і прихильників спорту. Адже цього дня, з метою залучення громадськості до здорового способу життя,відбулись спортивні змагання з армреслінгу та гирьового спорту, організатором яких виступив завідувач сектору з питань фізичної фізкультури та спорту райдержадміністрації Василь Герчак. Отож, перше місце у змаганнях з армреслінгу виборов Москаль Микола, а найкращими в гирьовому спорті виявились Серюга Богдан та Дорофеєв Роман. Призерів змагань нагороджено грамотами, медалями та грошовими нагородами.
А свято на сцені продовжилось вражаючою концертною програмою за участі талановитих виконавців Тячівщини та запрошених артистів. Розпочався гала-концерт виступом фольклорного колективу Тересвянської дитячої школи мистецтв. Відтак своїми музичними композиціями та танцювальними постановками учасників свята вітали фольклорний ансамбль «Тересвяночка», «Тисяночка», вихованці освітніх закладів району, викладацький інструментальний оркестр під керівництвом Агнетти Рожі, а також Світлана Деяк, Владислава Цірик, Олена Решетар, Олеся Лунгу, Марія Гарагаль та інші талановиті виконавці Тячівщини.
Шаленими оплесками зустрічала публіка виступи запрошених українських артистів: дуету «Коханий, Кохана», співачки Мії, гурту «Шоколадка» та заслуженої артистки України Наталки Карпи. Вони запалили місцеву аудиторію своїми відомими хітами, подарували масу позитивних емоцій всім присутнім.
Однак, на цьому святкування з нагоди відзначення іменин Тересви не закінчились, на всіх бажаючих ще чекала можливість насолодитись неймовірної краси феєрверком та досхочу натанцюватись під ритми запальної клубної музики ді-джеїв району.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

За матеріалами: Новини сьогодні
07-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11465

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]