Головна » 2023 » Лютий » 13 » Терміново залишити росію посольство США закликало своїх громадян

Терміново залишити росію посольство США закликало своїх громадян

Посольство США в москві закликало своїх громадян терміново залишити територію російської федерації. Зокрема, через непередбачувані наслідки вторгнення російських військ в Україну. Про це повідомляється в заяві дипломатичного представництва.

"Не в'їжджайте до росії через непередбачувані наслідки вторгнення російської армії в Україну, загрози переслідування та затримання громадян США співробітниками місцевих служб безпеки, обмеження польотів до росії та з росії", - йдеться в повідомленні.

У посольстві пояснюють, що їм проблематично надати допомогу американцям у росії в тих умовах, за яких дипвідомство змушено працювати на території рф.

"Громадяни США, які проживають або подорожують у росії, повинні негайно виїхати. Виявляйте підвищену обережність через ризик неправомірних затримань", - йдеться в заяві.

Там нагадали, що у вересні російський уряд мобілізував громадян до Збройних сил на підтримку свого вторгнення в Україну.

"росія може відмовитися визнати громадянство США з подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, піддати їх мобілізації, перешкодити їх виїзду з росії та/або призвати їх", - попередили в посольстві.

Також зазначено, що наразі варіанти комерційних рейсів у рф надзвичайно обмежені та часто недоступні.

"Якщо ви хочете покинути росію, вам слід якомога швидше зробити це самостійно. Посольство США має серйозні обмеження щодо надання допомоги громадянам США у виїзді з країни, а варіанти транспортування можуть раптово стати ще більш обмеженими", - додають у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше посольство США в москві вже закликало своїх громадян залишити територію рф. Це було восени, а також на початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1213

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]