Головна » 2015 » Вересень » 9 » Україну у світі найкраще розуміє Польща - Яценюк

Україну у світі найкраще розуміє Польща - Яценюк

 Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що так як Польща розуміє Україну, її мало хто розуміє взагалі у світі. На цьому він наголосив під час зустрічі з очільницею польського уряду Евою Копач в середу, 9 вересня 2015 року, у Варшаві під час свого робочого візиту до Республіки Польща, повідомляє прес-служба Кабміну.

"У міжнародних відносинах є визначення - стратегічні партнери. Гадаю, що в наших двосторонніх відносинах із Польщею слід запровадити нову категорію міжнародних стосунків - це стратегічні друзі", - підкреслив Яценюк.

"Польща для нас є близькою країною. Польща для нас є взірцем реформ. Ви на своєму прикладі довели, що якщо розпочати реформи, пройти дуже складний шлях - і на першому етапі, можливо, ці реформи не сприймалися, але дали реальні результати, - то можна стати членом Європейського Союзу. Ви це показали", - сказав прем'єр.

При цьому він підкреслив, що Польща не просто стала членом ЄС, а "за останні вісім років стала одним із основних драйверів економічного розвитку Європейського Союзу": "Це заслуга Польщі, поляків і польської влади". Яценюк сказав, що для нас "голос та позиція Польщі щодо України в країнах-членах Європейського Союзу є надважливими".

"Ми просимо більше Польщі в українському питанні. Адже ми знаємо, що так, як ви нас розумієте, мало хто нас розуміє взагалі у світі", - додав Яценюк.

Як вже повідомлялося, прем'єр-міністр України перебуває з робочим візитом у Варшаві. 9 вересня запланована його зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою, а 10 вересня він відвідає з візитом Словаччину.

Напередодні візиту Яценюка до країн Європи російська державна пропаганда поширила фальшивку про те, як він у студентські роки нібито "воював" у Першій чеченській війні на боці повстанців Джохара Дудаєва. Ба більше, як стверджує Слідчий комітет РФ, голова українського уряду буцімто особисто брав участь у катуванні та вбивствах російських вояків.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1827

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]