Головна » 2017 » Жовтень » 13 » В Ужгороді до Маршу національної єдності долучиться добровольча чота «Карпатська Січ»

В Ужгороді до Маршу національної єдності долучиться добровольча чота «Карпатська Січ»

14 жовтня 2017 року в Ужгороді, як 80 років тому, сучасні воїни московсько-української війни та ветерани пройдуть ходою, щоб заявити про готовність стати на захист національних і соціальних надбань, прав і свобод людей, української державності.

Бійці та ветерани Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» та закарпатської організації «Легіон Свободи» долучаються до ветеранів АТО й закликають усіх патріотів краю взяти участь у спільних заходах.
Хода розпочнеться від народного дому товариства «Просвіта» в Ужгороді, звідки відбудеться похід до меморіалу загиблим воїнам в українсько-російській війні.

Під державними та бойовими стягами заявимо про нашу національну єдність й незламність у боротьбі за Єдину, Соборну Велику Україну!

За додаткової інформацією звертатись: 0667344083 – Василь Вовкунович, заступник командира Закарпатського Легіону Свободи

Раніше “Трибуна” повідомляла, що від Народного Дому “Просвіти” в Ужгороді пройде патріотична хода.

Марш національної єдності та незламності духу.
14 жовтня, 12.00 – біля Народного Дому “Просвіти в Ужгороді”.
Маніфест патріотичної спільноти Закарпаття.
Шановні краяни! Воїни-побратими!
У жовтні нинішнього року закарпатці відзначатимуть знаменні дати української історії: 80-річчя Всепросвітянського з’їзду в Ужгороді і 75-річчя створення Української Повстанської Армії, які генетично вписуються у такі, близькі і дорогі для кожного патріота, свята як Покров Пречистої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України.
Велелюдні маніфестації 1937 р. на підтримку рідної мови і рідної культури, українських національно-визвольних змагань у всіх місцевостях краю, а, особливо, могутній і величавий Всепросвітянський з’їзд в Ужгороді 17 жовтня 1937 р, засвідчили вікові прагнення закарпатців до волі, культурної і політичної єдності з українцями інших українських земель, стали іспитом на їхню національну зрілість, шляхом правди, сили і волі розкутого народу, величавим здвигом свідомих борців, готових до пожертв і державотворчих змагань.
Згаданий з’їзд за своїми масштабами (понад 15 тисяч учасників з понад 300 сіл і міст Закарпаття, сотні національних синьо-жовтих прапорів і тисячі малих синьо-жовтих прапорців) став могутнім чинником поширення і утвердження національної ідеї.
Багаті і дорогі для українців дати, в цей нелегкий для держави час боротьби з московськими окупантами, повинні стати нагодою для заманіфестування нашої самосвідомості, сили і єдності в боротьбі проти недругів, руйнівників і ворогів української державності, сепаратистських проявів, проти корупції, розкрадення національних багатств, правового нігілізму та спроб встановлення диктатури.
З цією метою скликаємо на 14 жовтня 2017 року в Ужгороді ходу українських організацій та організацій учасників бойових дій в зоні АТО, щоб заявити про готовність стати на захист національних і соціальних надбань, прав і свобод людей, української державності і Української держави.
Закликаємо прийти в цей день усіх небайдужих до долі України і краю людей до Народного Дому товариства «Просвіта» в Ужгороді, звідки відбудеться похід до наших святинь – меморіалу загиблим воїнам в українсько-російській війні.
Ні холод, ні дощ, ні перешкоди не повинні відлякати нас від участі у ході та подальшій боротьбі за національні інтереси та ідеали. Ми — свідомі сини свого народу — без огляду на нашу реліґійну й партійну приналежність, без огляду на те, чи то інтеліґент, чи то селянин, чи то бізнесмен.

Під державними та бойовими прапорами заявимо про нашу національну єдність і незламність у боротьбі за українську Соборну, правову, успішну і заможну державу – з непохитною вірою в нашу перемогу. В єдності – сила народу!

Закарпатське крайове
товариство “Просвіта” Павло Федака

Ужгородська філія “Асоціації інвалідів АТО” В’ячеслав Харченко

Спілка учасників бойових дій на Сході України Андрій Мазур

Спілка учасників АТО Великоберезнянщини Владислав Пугінський

Ліга Ветеранів АТО та бойових дій
“Карпатська Земля” Іван Удут

Громадське формування
“Прайд Закарпаття” Петро Горзов

“Армія гідності Закарпаття” Тиберій Островка

Спілка учасників АТО Перечинщини Павло Попович

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1961

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]