Головна » 2016 » Липень » 31 » Вагони з лісом, які «застрягли» на Закарпатті, суд конфіскував в дохід держави

Вагони з лісом, які «застрягли» на Закарпатті, суд конфіскував в дохід держави

Ужгородський міськрайонний суд розглянув перший протокол про порушення митних правил українськими експортерами, які відправляють ліс у країни Євросоюзу через Закарпатську область, – стосовно Державного підприємства «Бережанське лісове господарство» (м.Бережани Тернопільської області).

Як встановлено в судовому засіданні на підставі експертних висновків, експортер заявив у митній декларації, що відправляє на деревообробне підприємство в Словаччину два вагони паливної деревини (колоди дуба, бука, граба, ясеня, берести, берези та червоного дуба довжиною від 2 до 4 метрів). Загальний об’єм товару – 1150 кубометрів, а вага – 1000 тонн.

Однак у процесі зважування виявилося, що в деревини у вагонах менше від заявленої на 3,6 тонн. Крім того, експертиза встановила, що частина задекларованої деревини насправді є не паливною, а технологічною, яка заборонена для експорту.

Своєю постановою суд наклав штраф на ДП «Бережанське лісове господарство» у розмірі 100 відсотків вартості товару і конфіскував обидва вагони з деревиною в дохід держави.

– Таким чином Ужгородський міськрайонний суд встановив, що після заборони вивезення кругляка на експорт українські держлісгоспи займаються різними махінаціями й намагаються вивезти в Євросоюз під виглядом дров технологічну деревину, – коментує рішення суду голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

– І це при тому, що в Європі зараз спека, тоді як Україна в зимовий період відчуває нестачу дров. Перші два вагони з лісом, що застрягли на Закарпатті, пішли не в Євросоюз, а в дохід України і можуть бути використані в тому числі в зоні проведення бойових дій на Донбасі.

Найближчим часом суд розгляне ще 92 протоколи про порушення митних правил, складені щодо решти вагонів із лісом, який держлісгоспи з усієї України намагалися вивезти через Закарпаття в ЄС.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1852

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]