Головна » 2021 » Липень » 2 » Від посухи потерпає Каліфорнія

Від посухи потерпає Каліфорнія

каліфорнія посуха

У західному штаті США термометри показують рекордні високі температури. А у резервуарах критично зменшився рівень води. У боротьбі з кліматичними умовами, влада штату просить допомоги у мешканців, а саме економити електрику.

Спекою накрило Каліфорнію понад тиждень тому. У деяких регіонах штату позначки термометра досягли 50 градусів за Цельсієм. Мешканці Лос-Анджелеса намагаються охолодитись на пляжі.

“Тут є бриз, він полегшує життя, і я люблю приходити сюди, плавати.” — розповідають Кім та Стефані, мешканці округу Лос-Анджелес.

"В спеку тільки сюди. Можна швидко зануритись у воду. Я зазвичай не займаюся спортом тут. Зазвичай я тренуюсь на іншій частині пляжу, але сьогодні пісок аж надто гарячий. Скрізь занадто гаряче”, – розповідає Тайлер Нолан, мешканець округу Лос-Анджелес

Ті, хто живуть далеко від океану, наприклад у долині Сан-Фернандо, в одному із найспекотніших районів Лос-Анджелеса, охолоджуються в басейнах.

“Це жахливо, ми повинні шукати як охолодитися, чи то плавати, чи то ховатися в тіні дерев, пити холодні напої, будь-що, аби хоч трохи почуватись краще”, – каже Джон Ліндо, мешканець округу Лос-Анджелес.

Тим часом влада штату просить населення економити електроенергію аби уникнути перевантаження електромереж, що можуть зумовити раптові відключення. Мешканців просять не опускати температуру кондиціонера нижче 25 градусів, мінімізувати використання штучного світла, і зарядних пристроїв. Населення Каліфорнії не проти такої економії, кажуть, і до попередження не зловживали електроенергією.

Ми економимо електрику тому, що ми не хочемо вимкнення. Також ми економимо воду через посуху.– каже Джуді Рот, мешканка округу Лос-Анджелес.

“Я вже багато роблю для збереження води. Не поливаю газони, наприклад, чи не приймаю душ довгий час” – запевняє Кім.

Для мешканців Каліфорнії посуха — явище не нове, остання тривала з 2011 до 2017 року. І хоч для штату такі погодні умови притаманні, у зв'язку з глобальним потеплінням сухі періоди тривають довше і тому є більш небезпечними. Рівень води у 1500 водосховищах штату перебуває лише на 50% позначці. Так рівень води у другому за розміром в штаті резервуарі води, озера Оровіль, впав до 35 відсотків. Губернатор штату уже оголосив надзвичайну ситуацію.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1516

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]