Головна » 2019 » Березень » 6 » Відкриється виставка Василя Сенька «Рідна Верховина» в ужгородському скансені

Відкриється виставка Василя Сенька «Рідна Верховина» в ужгородському скансені

В ужгородському скансені відкриється виставка Василя Сенька «Рідна Верховина»

11 березня о 16 год. у виставковому залі музею відбудеться відкриття персональної виставки самодіяльного художника, члена спілки художників Міжгірщини «Карпатські кольори».

Народився 22 листопада 1941 р. у с. Келечин Міжгірського району. Закінчив математичний факультет Ужгородського державного факультету, працював вчителем математики в Ізківській ЗОШ І-ІІ ст., тривалий час очолюючи педагогічний колектив цієї школи (до виходу на пенсію у 1994р.). У вільний час за допомогою олійних фарб та пензля переносить красу Верховини на полотно.

Брав участь у багатьох виставках у м. Ужгород, Київ, а також с. Синевир, Синевирська Поляна. Є активним учасником майже всіх пленерів, організовуваних художньою спілкою «Карпатські кольори» на туристичних базах в Синевирі, Синевирській Поляні, Пилипці Міжгірського району, на Рахівщині, Свалявщині, Великоберезнянщині.

Картини художника зберігаються в колекціях картинних галерей у м. Кропивницький та м. Мукачеві, в приватних колекціях в Україні, Росії, Вірменії, країн Прибалтики, Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Нідерландів, США та Канади.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1648

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]