Головна » 2024 » Жовтень » 14 » Відмовилася від пресконференції та святкування через війни у світі Нобелівська лауреатка Хан Канг

Відмовилася від пресконференції та святкування через війни у світі Нобелівська лауреатка Хан Канг

Лауреатка Нобелівської премії з літератури 2024 року південнокорейська письменниця Хан Канг вирішила не проводити пресконференцію через триваючі конфлікти у світі, серед яких російсько-українська війна. Про це повідомляє Yonhap.

Про це розповів батько Хан Канг, 85-річний письменник Хан Сонг Вон. За його словами, донька спершу погодилася на пресконференцію, а потім відмовилася від участі через те, що «війна посилюється, і людей щодня виносять мертвими».

Хан Сонг Вон також планував влаштувати вечірку в літературній школі, але дочка закликала його не влаштовувати святкування.

"Шведська академія дала мені цю нагороду не для того, щоб ми насолоджувалися, а для того, щоб наші думки залишалися більш ясними", — сказала Хан Канг батьку.

Письменниця також не даватиме жодних інтерв’ю, проте 10 грудня під час вручення премії в столиці Швеції Стокгольмі виголосить промову.

10 жовтня Нобелівську премію з літератури присудили південнокорейській письменниці Хан Канг — за її «насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя».

У творчості Канг протистоїть історичним травмам і невидимим наборам правил, а в кожному своєму творі викриває крихкість людського життя. Нобелівський комітет зазначає, що вона має унікальне усвідомлення звʼязків між тілом і душею, живими і мертвими, і завдяки своєму поетичному та експериментальному стилю стала новаторкою в сучасній прозі.

За словами її батька, Хан вирішила не проводити пресконференцію з приводу її нагородження Нобелівською премією з поваги до тих, хто страждає від триваючих глобальних конфліктів, у тому числі між росією та Україною, а також Ізраїлем і бойовиками ХАМАС.

Хан також не даватиме жодних інтерв’ю ЗМІ, а натомість поділиться своїми думками у промові у столиці Швеції Стокгольмі під час вручення премії 20 грудня.

Водночас вона опублікувала заяву у відповідь на оголошення її лауреаткою Нобелівської премії.

"Я була здивована, коли вперше отримала новину про свою нагороду. Після того, як я поклала слухавку, я почала повільно усвідомлювати реальність і емоції. Я також була приголомшена теплими вітаннями, які накрили мене як велика хвиля. Хочу висловити глибоку подяку", - сказала Хан Канг.

Нагадаємо, Нобелівську премію миру вручили японській організації Nihon Hidankyo.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-10-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 150

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]