Головна » 2020 » Жовтень » 11 » Вперше вийшов до ЗМІ куратор спецоперації з затримання "вагнерівців": Рівень "зливу" інформації - на президентському рівні

Вперше вийшов до ЗМІ куратор спецоперації з затримання "вагнерівців": Рівень "зливу" інформації - на президентському рівні

Вперше ситуацію зі зривом спецоперації з затримання "вагнерівців" прокоментував представник українських спецслужб, куратор цієї спеціальної операції. Ексклюзивні подробиці гучної спецоперації з затримання "вагнерівців", яка, вочевидь, була зірвана через витік інформації з Офісу президента України, розповів її куратор, представник українських спецслужб.

Своєю інформацією український спецслужбовець "Богдан" поділився у програмі "Прямий доказ" на телеканалі "Прямий".

"Це була ініціатива оперативного складу Головного управління розвідки Міністерства оборони. Ідея головна була заманити. Заманити цих осіб", - заявив він.

Ідея виманити російських найманців, які брали участь у війні на Донбасі і пред’явити їм звинувачення за злочини, виникла серед оперативників ГУР МО. Потім її підтримало керівництво. Так влітку 2019 року почалася так звана “вагнерівська” спецоперація.

"Особливо вона розвинулася восени, коли збиралися, відповідно, ці десятки людей, які підпадали під осіб, які наробили біди в нас на Сході", - зазначив розвідник.

"На них (російських найманців з ПВК "Вагнер" - ред.) була готова вже вся повністю інформаційна база. Це, по-перше, форвардний, якщо можна так сказати, арешт і ф’ючерсна підозра, якщо оперувати економічними поняттями. Все було готове наперед. Вони би сідали в літаку в Бориспіль, у аеропорту Бориспіль на літаку, і не треба було чекати якийсь час, щоби зрозуміти, а що їм узагалі пред’явити", - додав "Богдан".

Щоб зібрати "ударну групу", розвідники спочатку знайшли серед бойовиків "вожака", який міг би зібрати й правильно організувати військовиків - Артема Міляєва з позивним "Шаман" із міста Волжський у Волгоградській області. У 2015-16 роках воював у складі 9-го "полку" 3-го стрілецького батальйону "Чебурашка" на Маріупольському напрямку. РПГ-шник і кулеметник.

Військових злочинців вербували нібито на роботу у Венесуелі, причому, щоб у них не виникло підозр – брали не тільки учасників війни на Донбасі. Так, з 33 бойовиків, у військовій агресії проти України брали участь тільки 28.

Міляєв-"Шаман" і ще 46 "вагнерівців", завербованих українськими спецслужбами, стали підозрюваними у кримінальному провадженні про розслідування подій російсько-української війни, що ведеться із травня 2014.

"Я вам більше скажу, що були застосовані додаткові важелі і літак сів би не на 90%, навіть не на 99% - на 100. Не було би навіть мінімальних умов для командира екіпажу. Не було би жодних шансів", - повідомив "Богдан".

Виліт "вагнерівців" з Білорусі готувався на 24 липня. Але цього ж дня відбулась нарада у Офісі президента, де керівництво держави проінформували про подробиці ситуації та перехід її у фінальну фазу.

"ОП не віддав належного цій спецоперації з самого початку, а особливо на етапі завершальної стадії", - зазначив розвідник.

На нараді голова ОПУ Андрій Єрмак буцімто пропонує Зеленському, а той погоджується - перенести операцію - через встановлення перемир’я. І її переносять - аж на 30 липня. Розвідники в авральному порядку купують "вагнерівцям" нові квитки і поселяють найманців у санаторій "Білорусочка" під Мінськом - щоб недорого і подалі від зайвих очей. І після цього - за день до відкладеного вильоту - заробітчан зі скандалом накриває КДБ Білорусі.

"У нас в найвищому керівництві держави сидить "миша". Така величезна "миша", явно з можливостями подзвонити комусь туди і сказати про це. Це не рівень прибиральниці, секретарки чи особи, яка миє вікна.

Це рівень має бути такий, щоб його там почули такі люди і таким чином, щоби сталося те що сталося. На рівні міжпрезидентському, розумієте?" – констатує "Богдан".

Після цього, за словами розвідника, почалась "зачистка" у кадровому складі і приховування слідів проведення спецоперації.

"Банально, майже всі особи, які були задіяні в цій спецоперації, з керівного складу, були звільнені. І проти них вже порушені кримінальні справи", - розповідає "Богдан".

При цьому справи не стосуються, скажімо, розголошення державної таємниці. "Шиють" розкрадання майна, використання службового становища і тому подібне.

"Це банальна помста, не більше", - впевнений "Богдан".

Ще раз: співробітникам українських спецслужб, які намагалися притягнути до відповідальності російських злочинців і терористів, зараз мститься керівництво силових органів держави. Звучить як абсурд, але це - реальність!

"Факт того, що така спецоперація залишає багато паперових і не тільки, електронних слідів - це правда. Це знає будь-яка людина, яка служила і будь-якому правоохоронному органі нашої держави", - додав "Богдан".

Абсурдності ситуації додає ось що. Новопризначений очільник ГУР Кирило Буданов слідом за президентом заперечив проведення вагнерівської спецоперації українськими спецслужбами.

При цьому Служба безпеки України в Київському апеляційному суді підтвердила, що таки працювала по "вагнерівцях". Отже, спецоперація таки була!

"Кирило Буданов не мав жодного відношення до спецоперації під час її проведення. Взнав про неї тільки під час зриву, коли це стало відомо по суті всім.

Ці матеріали містяться і в Генеральній прокуратурі, і в Шевченківському суді. Питання в тому, скільки цих матеріалів наразі там залишилося. Що встигли знищити, а що - іще ні, а що залишилося", - зауважив український розвідник "Богдан".

ХТО ВИНЕН У ВИТОКУ ІНФОРМАЦІЇ ПРО СПЕЦОПЕРАЦІЮ?

Під час наради щодо "вагнерівців" 24 липня у Офісі президента за столом присутні семеро. Доповідають про спецоперацію тодішній голова ГУР Міноборони Василь Бурба і заступник голови СБУ Руслан Баранецький.

Перед ними сидять президент Володимир Зеленський, його помічниця Марія Левченко, яка, до речі, не має доступу до державної таємниці, перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко, заступник керівника Офісу президента Роман Машовець та власне сам глава ОПУ Андрій Єрмак.

Під підозру можуть потрапити всі - включно з Володимиром Зеленським.

Логіка подій - мовчання української влади, блискавична заміна очільника ГУР і суперечливі коментарі силовиків - вказують на те, що стався умисний і контрольований витік інформації, через який титанічна робота українських розвідників пішла прахом.

Вочевидь Зеленський розуміє свою вину і дуже боїться щоб про це дізналися усі ми. І він робить все для того, щоб приховати факт зради і витоку інформації.

ХТО ВИГРАВ ВІД ЗРИВУ СПЕЦОПЕРАЦІЇ?

Найбільше від історії з витоком даних і провалом спецоперації виграв, звісно ж, Кремль. Немає небезпеки нових свідчень у справі про збитий Боїнг рейсу МН17. Решта повернутих на Батьківщину “вагнерівців” теж не дадуть компрометуючих свідчень. А скільки російські пропагандисти пащекували про неспроможність українських спецслужб зокрема і держави загалом - годі й говорити.

На тлі появи все нових і нових доказів влада й далі замовчує проведення спецоперації вітчизняних розвідників. А вбивці українських воїнів уникли покарання й безперешкодно повернулися додому. І наступного разу вони летітимуть на роботу за контрактом вже не в руки українських спецслужб, а в реальну гарячу точку. Можливо, навіть знову на Донбас, тоді як президент і далі називатиме найманців по той бік лінії фронту невинним евфемізмом "та сторона".

КОГО МОГЛИ ЗАТРИМАТИ УКРАЇНСЬКІ СПЕЦСЛУЖБИ?

Андрій Бакунович - уродженець Томської області, що в Росії. Одружений, має сина. Тричі нагороджений російськими орденами - за мужність і відвагу. За участь у війнах у Сирії та на українському Донбасі. Спеціалізація - снайпер.

Володимир Лі - мешканець Ростова-на-Дону. У 2015-му воював на Луганщині - на боці так званої ЛНР. Спочатку був розвідником-снайпером. Потім - командиром розрахунку кулемета КОРД. Затим поїхав до Сирії. Теж має російську медаль "За відвагу".

Тахір Бахтигараєв із Пермської області. Кулеметник. На Донбасі воював тричі - на боці російських сил спеціальних операцій. Два роки тому отримав медаль "За відвагу".

Михайло Фомін, родом із Челябінська. Окрім як на Донбасі, встиг повоювати в Чечні, Сирії та навіть Південному Судані. В так званій ЛНР Фомін був кулеметником у бригаді “Призрак”. Має медалі “За відвагу”, “Слава героям Донбасу” і вже цього року отримав відзнаку "Добровольця Донбасу".

Артем Міляєв із міста Волжський у Волгоградській області. У 2015-16-му роках воював у складі 9-го полку 3-го стрілецького батальйону “Чебурашка”. Це 3-тє відділення 2-го взводу Третьої Сталінградської штурмової роти на Маріупольському напрямку. РПГ-шник і кулеметник. Отримав нагрудний знак "Доброволець Донбасу". Був негласним лідером групи найманців, що нібито мала летіти до Венесуели.

Денис Харитонов. Він причетний до збиття Іл-76 над Луганськом з українськими десантниками та до збиття двох українських літаків СУ-25. Отримував нагороду особисто з рук ексрадника Путіна Владислава Суркова.

За даними радіорозвідки, двоє завербованих "вагнерівців" - Денис Харитонов і Сергій Щербаков - були за 100 метрів від місця, звідки російський "Бук" поцілив у малайзійський цивільний Боїнг. Загинули усі 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу МН17.

Ці найманці могли стати цінними свідками причетності Російської Федерації до збиття літака рейсу МН17.

ЮРІЯ БУТУСОВА ТА ЯНІНУ СОКОЛОВУ ВИКЛИКАЛИ НА ДОПИТ ДО ДБР ЧЕРЕЗ СПРАВУ "ВАГНЕРІВЦІВ"

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради Україниз питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту винести на голосування проєкт постанови про створення Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування справи "вагнерівців".

На думку народного депутата від "Європейської Солідарності" михайла Забродського, справа "вагнерівців" демонструє ще одну слабкість чинної влади в обороноздатності країни.

ВЛАДА СВІДОМО ПРИХОВУЄ ІНФОРМАЦІЮ ПРО СПРАВУ "ВАГНЕРІВЦІВ" – БУТУСОВ

Зазначимо, фракції "Слуги народу" та ОПЗЖ зайняли спільну позицію щодо "вагнергейту" – вони синхронно намагаються заблокувати розслідування цієї резонансної справи. Про це повідомив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, що народний депутат "Європейської Солідарності" Володимир Ар'єв оприлюднив нові докази про "вагнерівців", які уникли покарання через злив спецоперації українських спецслужб.

Також, народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар’єв заявив, що Державне бюро розслідувань буде шукати не "крота" в президентському кабінеті, а тих, хто викрив свідомий зрив спецоперації по "вагнерівцям".

Після цього голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пообіцяв, що особисто блокуватиме у парламенті створення тимчасової слідчої комісії щодо "вагнерівців".

Володимир Ар'єв заявив, що в Офісі президента дали завдання знищити всі можливі докази про те, що була нарада щодо спецоперації із затримання російських найманців з приватної військової компанії "Вагнера".

13 вересня петиція родичів загиблих на Донбасі воїнів з вимогою створити парламентську ТСК по справі "вагнерівців" зібрала 25 тисяч голосів.

НЕ ДАТИ "СЛУГАМ" І ОПЗЖ ПРИХОВАТИ ПРАВДУ ПРО ЗЛОЧИНИ ПУТІНА – ТУРЧИНОВ ЗАКЛИКАВ ПІДПИСУВАТИ ПЕТИЦІЮ ПРО СТВОРЕННЯ ТСК

Також Володимир Ар'єв оприлюднив докази причетності Офісу президента України до зриву операції з затримання "вагнерівців". Російських найманців було затримано у Білорусі, згодом їх депортували до країни-агресора.

УНІКАЛЬНІ ДОКАЗИ ЗІ СПЕЦОПЕРАЦІЇ ПО "ВАГНЕРІВЦЯМ" ДОВЕДУТЬ ПРИЧЕТНІСТЬ РОСІЇ ДО АГРЕСІЇ - ТУРЧИНОВ

Володимир Ар'єв повідомив, що "Європейська Солідарність" має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо "вагнерівців". У зв'язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

В ефірі "Прямого" головний редактор сайту "Цензор.Нет" Юрій Бутусов заявив, що затримання "вагнерівців" мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді в Офісі президента Володимира Зеленського.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-10-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1320

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]