Головна » 2014 » Квітень » 8 » З другої спроби ВР ухвалила Закон про люстрацію суддів

З другої спроби ВР ухвалила Закон про люстрацію суддів

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про відновлення довіри до судової системи України». З другої спроби «За» проголосували 234 депутати.

Зокрема він закріплює норму звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, у тому числі на участь у мирних зібраннях або у зв'язку з участю у мирних зібраннях, зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.

Закон визначає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Повноваження з проведення перевірки суддів надано Тимчасовій спеціальній комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, яка складається із 15 членів, інформує Радіо Свобода.

Законом також внесено зміни до законів «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду юстиції» щодо порядку призначення суддів на адміністративні посади, розширення підстав припинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради юстиції, порядку обрання делегатів на з'їзд суддів України тощо.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11156

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]