Головна » 2022 » Січень » 22 » З початку року в Україні було 339 псевдомінувань, більшість повідомлень з Росії чи окупованих територій, - ДСНС

З початку року в Україні було 339 псевдомінувань, більшість повідомлень з Росії чи окупованих територій, - ДСНС

В Україні з початку 2022 року було зафіксовано 339 недостовірних повідомлень про мінування. Більшість із них надходили з окупованих Росією територій або безпосередньо з РФ.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Таку хвилю «мінувань» у службі назвали справжнім випробуванням. Правоохоронцям довелося перевірити 3 183 обʼєкти, на жодному з них вибухівку не знайшли.

Майже всі повідомлення надходили електронною поштою (306). По телефону про мінування повідомляли лише 27 разів. У ДСНС впевнені, що серія псевдомінувань — це елемент гібридної агресії Росії і спланована атака.

«Мета цього інформаційного-тероризму – тримати українців в напрузі та вселити невпевненість у власній безпеці, і зробити це не так терористичним актом, як можливістю, що подібне може статися», — зазначили рятувальники, нагадавши, що за недостовірні повідомлення загрожує від 2 до 8 років позбавлення волі.

В Україні з початку року спостерігається хвиля неправдивих повідомлень про мінування. 7 січня вибухівку шукали в 10 ТРЦ Києва та на вокзалі, а 8 січня — у всіх ТРЦ столиці. 12 січня правоохоронці перевіряли на наявність вибухівки 600 обʼєктів у девʼяти областях, а 13 січня — на понад 200 обʼєктах. 17 січня «мінували» столичне метро. 18 січня — 39 шкіл Києва і суди, а у Львові ліцеї У Києві у 39 школах і двох судах шукають вибухівку.

СБУ повʼязує хвилю «мінувань» із Росією «Елемент гібридної війни». СБУ повʼязує хвилю «мінувань» в Україні з Росією «Елемент гібридної війни». СБУ повʼязує хвилю «мінувань» в Україні з Росією .


За матеріалами: Новини сьогодні
22-01-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1557

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]