Головна » 2024 » Квітень » 21 » Закликали не розслаблятися і робити більше для Києва у Європі після ухвалення допомоги від США

Закликали не розслаблятися і робити більше для Києва у Європі після ухвалення допомоги від США

Ряд європейських політиків привітали рішення Палати представників США щодо ухвалення нового пакету допомоги для України та закликали Європу не розслаблятися і робити більше для підтримки Києва та виробництва зброї й боєприпасів.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас назвала "надзвичайно важливим і правильним рішення" Палати представників Конгресу США про надання Україні термінової військової допомоги.

"Найкращий спосіб убезпечити самих себе - це допомогти Україні перемогти у боротьбі за свободу. Сподіваюся, це голосування спонукає всіх союзників переглянути свої склади та зробити більше", – написала Каллас у соцмережі X.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом наголосив, що зараз час згадати, що ЄС тепер має збільшити власне виробництво озброєння, боєприпасів і постачання, щоб допомогти Україні на довгостроковій основі. "Голосування (Палати представників – ред.) показує необхідність цього. Ми також повинні зробити свою домашню роботу", – написав він у соцмережі Х.

Його чеський колега Ян Ліпавський написав у соцмережі Х: "Лише разом ми зможемо зупинити російську агресію проти України, свободи й демократії. Тож і Європа має робити більше. Наші вагання й нерішучість щодо ефективної підтримки України мотивують кремль до подальшої агресії та призводять до людських жертв".

Як повідомлялося, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 "Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024", який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави.

Сенат Сполучених Штатів у вівторок розгляне законопроєкт про допомогу Україні, схвалений у суботу Палатою представників. Далі законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-04-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1290

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]