Головна » 2024 » Серпень » 12 » Заражених вірусом комарів виявлено в Ізраїлі

Заражених вірусом комарів виявлено в Ізраїлі

В Емек-Хефері та Рамат-ха-Шароні виявлено комарів, інфікованих вірусом Західного Нілу. Влада Ізраїлю вживає заходів для запобігання поширенню інфекції.

Міністерство охорони навколишнього середовища Ізраїлю повідомило про виявлення комарів, заражених вірусом Західного Нілу, в районі Емек-Хефер і Рамат-ха-Шароні.

За даними лабораторних досліджень, проведених Міністерством охорони здоров'я, у виловлених комах виявлено ознаки вірусу.

У зв’язку з цим Міністерство охорони навколишнього середовища видало розпорядження про негайне посилення заходів з контролю та боротьби з комарами в зазначених районах.

Зокрема, місцевій владі доручено збільшити частоту моніторингу водойм і проводити регулярні обробки територій, щоб запобігти подальшому розмноженню комах.

Доктор Шай Райхер, керівник відділу боротьби зі шкідниками, зазначив, що моніторинг і ліквідація осередків розмноження комарів є пріоритетними завданнями на поточний період.

За його словами, запобігти поширенню вірусу можна лише за тісної співпраці всіх рівнів влади та активної участі населення.

Міністерство настійно рекомендує жителям регіону вжити заходів обережності. Зокрема, важливо ліквідувати джерела стоячої води в приватних будинках і на прилеглих територіях, використовувати засоби захисту від укусів комарів і встановити сітки на вікна.

Міністерство охорони здоров'я закликає громадян бути пильними і при появі симптомів, таких як лихоманка, негайно звертатися за медичною допомогою.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-08-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1188

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]