Головна » 2013 » Березень » 20 » Здорове харчування дітей - дитяче харчування на основі козячого молока

Здорове харчування дітей - дитяче харчування на основі козячого молока

козяче молоко

Здорове харчування дітей - дитяче харчування на основі козячого молока

Про користь козячого молока в харчуванні людини, в тому числі і в харчуванні дитини, написано чимало. Про козяче молоко досить багато суперечливої ​​інформації, яка плутає батьків і часто залишає відкритим питання: так якому ж молоку віддати перевагу?

Сучасні пізнання в області дієтології дозволяють розібратися в істинному значенні козячого молока в раціоні сучасної людини і, в першу чергу, дитину.

Потрібно раз і назавжди прояснити для себе, що:

  1. кількісний вміст основних харчових інгредієнтів - білків, жирів і вуглеводів, вітамінів, мінералів - в козячому і коров'ячому молоці досить схожі.
  2. незважаючи на кількісну подібність складу козячого та коров'ячого молока, їх якісний склад помітно різниться. Ці відмінності лежать в основному в різниці «поведінки» козячого та коров'ячого молока в організмі людини. Зокрема:  при переварюванні козячого молока утворюється білковий згусток, який на відміну від коров'ячого, значно менш щільний, що полегшує його переварювання і засвоєння; білок козячого молока практично не містить альфа-S1-казеїнову фракцію (саму алергенну), тому козяче молоко дає значно менше алергенне навантаження, ніж коров'яче;
  3. "кульки" жиру козячого молока в 10 разів менше жиру коров'ячого, не збиваються у великі з'єднання, що дозволяє йому легко розщеплюватися і всмоктуватися навіть у дитячому організмі. А певні його фракції (середньо-ланцюгові триглицериди) всмоктуються безпосередньо в кров'яне русло, без зусиль з боку системи травлення дитини.

Кальцій міститься в легкозасвоюваній, іонізованій формі. Все це дозволяє годувати козячим молоком навіть хворих і ослаблених дітей. На відміну від коров'ячого, козяче молоко, так само як і жіноче, містить у своєму складі велику кількість біологічно активних речовин, вкрай важливих для розвитку дитячого організму і відновлення пошкоджених тканин.

Однак необхідно знати, що цільним козячим молоком маленької дитини годувати не можна, так як за кількістю поживних речовин воно помітно відрізняється від жіночого. Тому для харчування дітей козяче молоко адаптують - виготовляють суміші для дитячого харчування на його основі.

Чудово себе зарекомендувала для вигодовування немовлят адаптована суміш на основі новозеландського козячого молока "Ненні". Суміш містить необхідні дитині кількості заліза, В12, фолієвої кислоти, які сприяють профілактиці анемії, а також йоду і селену для здорового і гармонійного зростання.

А ще вийшла новинка, суміш на козячому молоці "Ненні з пребіотиками", - додатково збагачена важливими живильними речовинами, які містяться в грудному молоці.

 Довголанцюгові поліненасичені жирні кислоти сприяють інтелектуальному розвитку малюка, формуванню хорошої пам'яті і дозріванню його центральної нервової системи. А пребіотичний комплекс, що складається з інуліну і олігофруктози, забезпечує дитині становлення нормальної мікрофлори кишечника та імунітету, захищає його від шкідливих кишкових бактерій і вірусів і сприяє комфортному травленню, профілактиці запорів.

Це дозволяє педіатрам рекомендувати "Ненні" і "Ненні з пребіотиками" на козячому молоці, як здоровим малюкам, так і дітям з функціональними порушеннями травлення, ослабленим дітям, малюкам з ризиком розвитку харчової алергії і з непереносимістю білка коров'ячого молока і сої.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11627

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]