Головна » 2019 » Липень » 4 » Зросла кількість українців, які мають дозволи на тривале проживання в Польщі

Зросла кількість українців, які мають дозволи на тривале проживання в Польщі

  Зросла кількість українців, які мають дозволи на тривале проживання в Польщі

Кількість іноземців, які мають чинні дозволи на довгострокове проживання у Республіці Польща, зросла до 400 тисяч осіб, майже половина з них – українці.

За даними Управління у справах іноземців Польщі, кількість іноземців з дозволом на довгострокове проживання в Польщі упродовж двох років зросла на 10 тисяч. Більшість іноземців приїжджають до країни в пошуках роботи, повідомляє RMF24.

Десять найбільш представлених країн походження на даний момент включають: Україна – 199 тисяч осіб, Білорусь – 23 тисячі, Німеччина – 21,3 тисячі, Росія – 12,2 тисяч, В’єтнам – 12,1 тисяч, Індія – 9,6 тисяч, Китай – 8,7 тисяч, Італія – 8,4 тисяч, Британія – 6 тисяч та Іспанія – 5,8 тисяч.

За останні два роки найбільше зростання в групі іноземців з чинним дозволом на проживання стосувалося українців – 72 тисячі осіб, білорусів – 9,5 тисяч, громадян Індії – 3,9 тисяч осіб та Грузії – 2,7 тисяч осіб.

Нагадаємо, нещодавно польська поліція затримала власницю одного з підприємств, яка вивезла українця в ліс і залишила його там помирати. Ще один українець проходить у справі як співучасник злочину.

Раніше повідомлялося, що на польському заводі працівників з України зобов’язують носити синьо-жовту форму.

Також у Польщі викрили підприємця, який тримав в трудовому рабстві півтисячі заробітчан. А у Вроцлаві викрили схему відправки українців у трудове рабство.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-07-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1398

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]