Головна » 2024 » Січень » 29 » Треба бути готовими, що росія запустить ракети по Європі - генерал НАТО

Треба бути готовими, що росія запустить ракети по Європі - генерал НАТО

Пряма військова конфронтація з росією може відбутися вже протягом наступних трьох років, вважають генерали НАТО. У разі повномасштабної війни з росією можливі удари ракетами по території Альянсу.

Слід бути готовими до цього, заявив генерал-лейтенант Александер Солфранк, командувач військового логістичного центру НАТО в Німеччині, в інтерв'ю The Times.

Генерал НАТО: у разі нападу росії, Німеччина буде мішенню

Видання пише, що Збройні сили НАТО посилили свій потенціал і готовність з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Хоча ескалація війни до тотального зіткнення між Альянсом і росією поки що відвернена, є побоювання, що це все ще можливо.

Кілька командувачів НАТО та інших лідерів Альянсу останніми місяцями дедалі різкіше попереджали про небезпеку такої війни і про те, які наслідки вона може мати в Європі. Голова Військового комітету НАТО адмірал-лейтенант Роб Бауер раніше заявив, що країни НАТО повинні бути готові до можливості тотальної війни з росією в найближчі 20 років.

Солфранк та інші генерали НАТО попередили, що пряма військова конфронтація з росією може відбутися вже протягом наступних трьох років. За їхніми словами, у такому конфлікті Німеччина, швидше за все, стане мішенню, оскільки є центром логістики НАТО в Центральній Європі.

Генерал сказав, що НАТО вже має можливості захищати і, ймовірно, стримувати потенційне вторгнення росії. Але з огляду на нинішню чисельність сил НАТО на континенті і недостатню підготовку в тилу східного флангу, армії НАТО можуть бути змушені робити "дорогий вибір".

Солфранк: треба скоротити бюрократичну тяганину

"Якщо ми порівняємо війну і операції десятирічної чи п'ятирічної давнини, то зрозуміємо, що ми повинні визнати, що тилові райони також будуть зазнавати серйозних уражень. Ми повинні виходити з того, що агресор застосує весь спектр кінетичної та некінетичної сили для того, щоб знищити лінії зв'язку, в тому числі і в тилу", – заявив генерал НАТО.

Він закликав світових лідерів скоротити "бюрократичну тяганину", яка перешкоджає здатності країн використовувати зброю та технології іншої країни. Солфранк сказав, що правила того, хто і яке обладнання може використовувати, відомі як "взаємозамінність", значно сповільнили час реагування. Він навів приклад того, як десантникам законодавчо заборонено використовувати парашути, виготовлені для армії іншої країни, навіть якщо вони функціонально ідентичні.

Він сказав, що скорочення бюрократії буде ключем до забезпечення достатньої гнучкості НАТО для боротьби з росією. "Зменшіть або адаптуйте бюрократичну тяганину або скрізь, де це можливо і необхідно", – заявив Солфранк.

Додамо, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус припустив, що війна між Альянсом і росією, ймовірно, може початися протягом наступних 5-8 років.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-01-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1525

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]