Головна » 2016 » Квітень » 12 » Москаль за законом про декомунізацію перейменував на Закарпатті усі 32 вулиці "єдинороски" Терешкової

Москаль за законом про декомунізацію перейменував на Закарпатті усі 32 вулиці "єдинороски" Терешкової

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль своїм розпорядженням в межах закону про декомунізацію перейменував всі 32 вулиці імені Валентини Терешкової на території області.

Про це 12 квітня 2016 року повідомили у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації.

Як йдеться у повідомленні, загалом на Закарпатті виявилося 32 вулиці Терешкової. Відтепер вони отримали нові назви. Так, зокрема, у Берегівському районі такі вулиці перейменовані на честь визначних живописців Федора Манайла та Мігая Мункачі, угорського поета Шандора Петефі тощо.

На Виноградівському районі вулиці Терешкової стали вулицями Адальберта Ерделі, який був визначним закарпатським живописцем, та українського поета Василя Ґренджі-Донського.

Серед інших нових назв колишніх вулиць Терешкової - назви на честь заступниці коменданта Жіночої Січі в складі Карпатської Січі в 1939 році Марії Химинець, письменниці Марійки Підгірянки, визначного закарпатського живописця Гаврила Глюка, поетеси Лесі Українки тощо.

Нагадаємо, 7 квітня поточного року Москаль заявив, що всі вулиці Терешкової будуть перейменовані.

"Совкова традиція увіковічнювати в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці. Однак головне не це, а той факт, що Терешкова як діючий депутат Держдуми Росії від президентської партії "Єдина Росія" та членкиня Вищої ради "Єдиної Росії" у березні 2014 року проголосувала за "включення" Криму до складу Росії та надання дозволу на введення в Україну російських військ, тобто підтримала анексію півострова", - наголосив Москаль.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1887

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]