Головна » 2014 » Травень » 28 » Норвегія через агресію Кремля скасувала візит Шойгу

Норвегія через агресію Кремля скасувала візит Шойгу

Норвегія, яка після анексії Криму Росією припинила військову співпрацю з РФ до кінця травня, вирішила не відновлювати її до кінця року через дії Москви.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Норвегії Іне Марі Еріксен Серейде, оприлюдненій у середу.

"Після незаконної анексії Криму Росія продовжила дії, спрямовані на подальшу дестабілізацію ситуації в Україні. Ґрунтуючись на оцінці ситуації в Україні і дій Росії, уряд вирішив продовжити призупинення всіх двосторонніх військових заходів до кінця 2014 року", - заявила Іне Марі Еріксен Серейде.

Рішення Осло передбачає скасування 15 заходів, запланованих на цей рік, у тому числі візиту російського міністра оборони та двосторонніх переговорів.

Однак Норвегія продовжуватиме співпрацювати з Росією у пошуково-рятувальних операціях на морі та забезпеченні безпеки кордонів.

Нагадаємо, у березні Норвегія засудила анексію Криму Росією і застосування російських військ на території України. В Осло назвали це грубим порушенням міжнародного права, яке повинно мати наслідки.

У цьому зв'язку Норвегія оголосила про припинення військового співробітництва з РФ до кінця травня, після чого пообіцяла зробити нову оцінку ситуації. Як член НАТО Норвегія обговорює свої кроки з партнерами по Альянсу.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
28-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11272

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]