Головна » 2023 » Березень » 10 » Щоб обговорити агресію Ірану Ллойд Остін прибув в Ізраїль

Щоб обговорити агресію Ірану Ллойд Остін прибув в Ізраїль

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час зустрічі з главою Пентагону визнав необхідність посилити агресивний підхід до дій Ірану в близькосхідному регіоні.

Міністр оборони США Ллойд Остін у межах близькосхідного турне 9 березня прибув до Ізраїлю та зустрівся з прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу та представниками оборонного відомства країни. Високі посадовці двох держав обговорили проблеми безпеки в регіоні, зокрема загрози, пов'язані з ядерною програмою Ірану. Про це повідомляє ізраїльське видання Israel Hayom.

Прибуття глави Пентагону до Ізраїлю трохи затрималося через хвилю недавніх протестів проти політики Нетаньягу щодо реформи судової системи країни. Проте зустріч відбулася, під час якої сторони обговорили механізми запобігання іранській агресії в регіоні та недопущення отримання Іраном ядерної зброї.

"У нас загальний порядок денний: запобігти отриманню Іраном ядерної зброї, перешкодити іранській агресії, підтримувати безпеку та процвітання в регіоні", — заявив Нетаньягу.

Він наголосив на зміні в ставленні до Ірану в країнах Західної Європи останнім часом і визнав необхідність посилити агресивний підхід до дій іранського уряду.

Зі свого боку Остін підтвердив співпрацю США й Ізраїлю щодо забезпечення стабільності в регіоні, а також наміри двох країн боротися зі спільними загрозами.

"Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з Ізраїлем із метою зміцнення регіональної стабільності й протидії спільним загрозам у межах нашої активної співпраці в галузі оборони", — заявив міністр оборони США.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1329

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]